Start aanbesteding nieuwbouw Berlijnplein met informatiebijeenkomst op 2 maart 2021

Welkom op Berlijnplein. Wat in 2016 nog een kale, lege ruimte was, is nu in 2021 een culturele ontmoetingsplek geworden met een divers programma. In 2025 is het uitgegroeid tot een bruisend circulair cultuurcluster van 9.200m2. Op Berlijnplein komen ruimtes voor publieksprogramma en werk- en ontwikkelplekken zoals een presentatie studio, dans- en theaterstudio’s, ateliers, expositieruimte, horeca en een buitenterrein voor diverse programmering en ontmoeting.

Gevraagd: nieuwe perspectieven op de opgave

Bij Berlijnplein leidt de combinatie van cultuur, innovatie en stedelijke thema’s tot nieuwe perspectieven. De circulaire ambities, de nauwe samenwerking met de culturele partners en de omgeving; ook in de opdracht voor het ontwerpen, bouwen en (deels) onderhouden van de gebouw(en) op Berlijnplein zoeken wij de vernieuwing.

De gemeente wil de opdracht gunnen aan één consortium en roept zowel architecten, aannemers, adviseurs en toeleveranciers op te reageren. Aansluitend op onze ambities staan wij nadrukkelijk open voor nieuwe, niet traditionele consortia. Denk bijvoorbeeld aan consortia waaraan ook vernieuwende (jonge) architecten, circulaire conceptontwikkelaars en producenten van circulaire bouwproducten deelnemen.

In gesprek over onze visie en ambities

De aanbesteding start 4 februari 2021. Wij organiseren op dinsdag 2 maart een online informatiebijeenkomst. In deze bijeenkomst geven wij een toelichting op onze visie op Berlijnplein, de circulaire ambities en de opgave en is er de gelegenheid voor het stellen van vragen en het gesprek met ons aan te gaan over deze vernieuwende opgave.

ABN Nova is verantwoordelijk voor het projectmanagement (definitie, aanbesteding, ontwerp- en realisatie) en uitwerken van het huisvestingsconcept naar een PvE.

Lees hier het artikel in de Volkskrant over Berlijnplein

DGBC-partners

RYSE

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken