Prominente rol voor Toekomststoel op Duurzame Dinsdag

De Toekomststoel heeft tijdens de Duurzame Dinsdag een prominente plek in de oude zaal van de Tweede Kamer gekregen. Op 3 september las Louise Vet, nummer 1 van de Duurzame 100 en hoogleraar ecologie de duurzame troonrede vanaf deze stoel voor.

"De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. Hoogleraar Louise Vet is gevraagd de duurzame troonrede voor te dragen en dat zal zij doen zittend op de Toekomststoel. Hopelijk leidt het optreden op Duurzame Dinsdag niet alleen tot het uitvoeren van al die ingediende plannen, maar ook tot een vaste plek voor de Toekomststoel in de Tweede Kamer", schrijft de organisatie van de Toekomststoel. 


Ontstaan van Toekomststoel

Het idee voor de Toekomststoel ontstond in 2017, toen Lizzy Butink (a.s.r. real estate), Marianne Davidson (VolkerWessels Vastgoed), Pamela Logjes (toenmalig DGBC'er) en Yvette Watson (PHI Factory) samen met Jan Terlouw iedereen uitdaagden om de toekomst letterlijk een stoel te geven. Hiermee wilden ze een beweging in gang zetten om de noodzaak van een duurzame toekomst iedere dag weer onder de aandacht te brengen.
Het interview tussen de ‘Future Leaders’ van Dutch Green Building Council en Jan Terlouw op 16 augustus 2017 werd de start van de bijzondere missie. Een missie geïnspireerd op een passage uit een boek van Terlouw: ‘Het Hebzuchtgas’.

Inspireren

Lizzy Butink, duurzaamheidsmanager a.s.r. real estate en één van de initiatiefnemers: "Heel mooi dat het is gelukt om de stoel een plek te geven op deze dag. Op deze manier willen we de Tweede kamer, bedrijfsleven en burgers nogmaals inspireren hoe belangrijk het is om een duurzamere toekomst mee te wegen in de beslissingen van vandaag. Iets waar a.s.r. elke dag al hard aan werkt."


Professionals

Lizzy Butink | Yvette Watson

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken