Online Assessmenttool DGBC gaat internationaal

Voorzitter Jaap Gillis van de Dutch Green Building Council en Gavin Dunn, directeur BREEAM hebben afgelopen donderdag tijdens de participantenbijeenkomst van DGBC een intentieverklaring getekend voor de ontwikkeling van online BREEAM-Assessmenttools voor de Engelse BRE. Hiermee wordt de Nederlandse Assessmenttool voor de BREEAM-NL keurmerken ook voor de Britse markt geïmplementeerd.

Het was voor Stefan van Uffelen, scheidend directeur van de Dutch Green Building Council een langgekoesterde wens om de ICT tools ook aan het buitenland aan te bieden. Op het gebied van automatisering van de BREEAM-NL certificering loopt Nederland namelijk ver voor op andere councils. Zo werkt de Engelse BRE bijvoorbeeld nog met papieren bewijslast. Met de deal met de BRE staat de deur open voor andere Europese Councils om gebruik te maken van de ICT-infrastructuur van DGBC.

Van Uffelen: “Het is mooi dat andere landen nu ook kunnen gaan profiteren van onze kennis. Het is ook goed nieuws voor internationale bedrijven met gebouwen door heel Europa. Certificeren met BREEAM, bijvoorbeeld van de gehele portefeuille, wordt zo een stuk eenduidiger.”

Gebruiksvriendelijke software
De Dutch Green Building Council heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan de ontwikkeling van de online Assessment Toolbox. Zowel voor nieuwbouw, als voor bestaande bouw en gebieden kunnen experts gebruikmaken van de software. Deze automatisering maakt het certificeren van gebouwen en gebieden veel gebruiksvriendelijker. De Toolbox voor BREEAM-NL Nieuwbouw is onlangs vernieuwd. Het is nu mogelijk om een Quickscan uit te voeren en duurzaamheidsambities van een project te bepalen. Binnenkort wordt ook de Toolbox voor In-Use vernieuwd.

Kijk ook op www.assessmenttool.nl.

Gerelateerd

Maarten Markus is manager duurzaamheid bij gebiedsontwikkelaar AM. We zetten in op het minimaliseren van de CO₂-uitstoot van gebouwen enerzijds en een positieve impact van het gebied anderzijds.

‘Door energieneutraal en biobased te bouwen kunnen we veranderen naar een klimaatpositieve sector’

Vastgoedorganisatie is een belangrijke speler op de Europese markt. Nienke Jacobs van de Nederlandse tak Dream Advisors aan het woord.

Maak kennis met onze nieuwe partner Dream Advisors

Marktpartijen met een WEii-licentie kunnen nu een een gecertificeerde WEii-score afgeven voor gebouwen.

WEii-certificering: hoe werkt dit?