Nuveen’s EDGE Olympic krijgt predicaat Paris Proof

Het Amsterdamse kantoorverzamelgebouw EDGE Olympic, eigendom van vermogensbeheerder Nuveen Real Estate, voldoet volgens de Dutch Green Building Council (DGBC) qua duurzaamheid aan de Paris Proof-normen. Dat het kantoorgebouw Paris Proof is, past in het streven van Nuveen om tegen 2040 zijn vastgoedportefeuille van $156 miljard netto-nul te hebben gemaakt. Het gebruik van fossiele brandstoffen om gebouwen te verwarmen en te koelen wordt vervangen door duurzame energiebronnen waardoor de portefeuille zeer energiezuinig wordt.

Sebastian Zwart, verantwoordelijk voor de Nederlandse kantorenportefeuille van Nuveen:  "We hebben EDGE Olympic in 2018 aangekocht. Bij oplevering ontving het pand een BREAAM-NL Outstanding New Construction certificaat. Het was ook het eerste gebouw in Nederland dat een Well Core & Shell Platinum Certificate ontving voor de positieve impact op de gezondheid en het welzijn van de gebruikers. Het gebouw is nu al zeer duurzaam. Toch moedigen we onze huurders voortdurend aan om zuinig om te gaan met energie en water. DGBC heeft de resultaten hiervan nu beloond met het predicaat Paris Proof. Duurzaamheid is diep geworteld in alle activiteiten van Nuveen: onze ambitie is dat de vastgoedportefeuille in 2040 netto-nul is, en dat is tien jaar eerder dan overeengekomen in de klimaatdoelstellingen van Parijs."

In gesprek is over duurzaamheid

DGBC-directeur Annemarie van Doorn: "Het is heel goed dat Nuveen met haar huurders in gesprek is over duurzaamheid. De huidige omstandigheden zetten de noodzaak tot samenwerking nog hoger op de agenda. Energie is en blijft duur en eindgebruikers hechten steeds meer waarde aan de duurzaamheid van gebouwen en het welbevinden van de mensen die er verblijven. Bedrijven die toekomstbestendig willen zijn, zullen dezelfde keuzes moeten maken als Nuveen gedaan heeft bij EDGE Olympic en dienen toe te werken naar Paris Proof."     

Een besparing van 34% aan energiekosten

Coen van Oostrom, oprichter en CEO van EDGE: "De afgelopen drie jaar heeft EDGE Workspaces in samenwerking met TPex International het dagelijkse energieverbruik van EDGE Olympic gemonitord, gemeten en bijgestuurd. Dit heeft geleid tot een besparing van 34% aan energiekosten en 25% aan onderhoudskosten. Het gebouw voldoet nu aan de officiële Paris Proof-normen. We zijn er zeker in tijden als deze trots op dat we een dergelijke duurzame oplossing aan de markt kunnen aanbieden. De resultaten die we hebben behaald bij EDGE Olympic onderstrepen nogmaals dat we ons altijd inspannen om onze klanten te voorzien van de best presterende gebouwen."

Gerelateerd

WEii-licentiehouders kunnen nu certificaat afgeven voor gebouwen

DGBC reikt eerste licenties uit voor certificering Werkelijke Energie intensiteit indicator (WEii)

Framework for Climate Adaptive Buildings compleet: ‘Dit geeft gebouweigenaren handelingsperspectief’

Framework for Climate Adaptive Buildings compleet: ‘Dit geeft gebouweigenaren handelingsperspectief’

Presentatie leidende principes voor sociale duurzaamheid op Paris Proof Plein op PROVADA 2024

Alliantie Sociale Duurzaamheid lanceert leidende principes