Nieuwe DGBC-partner stelt zich voor: PingProperties

Kersverse DGBC-partner PingProperties is een investeringsmanagementorganisatie die bestaand commercieel vastgoed verduurzaamt en de ruimtelijke omgeving daarin meeneemt. Zo krijgen gebouwen en het gebied eromheen meer waarde en een duurzame toekomst.

“We verduurzamen beleggingsobjecten, maar hebben zelf geen stenen in ons bezit. Door functie, kwaliteit en uitstraling te verbeteren, voegen wij waarde toe voor de huurder, de gebruiker, de omgeving en de belegger. Verouderde gebouwen krijgen zo weer een toekomst, zegt Silvia Verschoor, verantwoordelijk voor het operationele beleid in het bedrijf met 25 medewerkers. 

“Vanuit ons DNA willen we een blijvend verschil maken. We willen iets toevoegen in de breedste zin van het woord. De functie van het gebouw moet passen in de omgeving en samen willen we dat verder brengen. We willen bij DGBC ook andere partijen ontmoeten die daarmee bezig zijn”, aldus Verschoor.

Cascadecomplex

Een van de projecten waar PingProperties aan werkt is de verduurzaming van het Cascadecomplex in Groningen. Het is een van de grootste Rijksverzamelgebouwen in Nederland. De investeringsmanagementorganisatie helpt om 22.000 m² kantoorruimte 3.250 m² archiefruimte en 440 m2 berging toekomstbestendig te maken. “Bijzonder is dat de huurders en gebruikers in het pand kunnen blijven tijdens de verbouwing. Dit verzamelgebouw gaan we verbeteren van een label D naar label A”, aldus Verschoor. 

Hiervoor let het bedrijf ook op welke partners het inschakelt. “We werken met aannemers die duurzaam werken en ook gecertificeerd zijn. Op de Dutch Tech Campus bouwen we met Aan de Stegge Twello”, zegt Verschoor. Zo heeft deze aannemer, tevens DGBC-partner, beton uit een te slopen pand hergebruikt in de fundering. En dat is slechts een klein voorbeeld van hoe duurzaam en circulair de partner werkt. 

Paris Proof Commitment

De Paris Proof Commitment heeft het bedrijf nog niet ondertekend. “We zijn nog te kort partner om te weten wat dat precies inhoudt. Daar gaan we ons de komende tijd zeker in verdiepen en dan zullen we alle steentjes bijzetten om tot ondertekening over te kunnen gaan”, zegt Verschoor. Overigens is 95 procent van de kantoren van de PingProperties-portefeuille al voorzien van energielabel A. 

Zelf leeft Verschoor bewust, maar er valt naar eigen zeggen nog wel wat te verbeteren als het om duurzaamheid gaat: “Ik eet weinig vlees, zeker vier keer per week niet. Ik woon in een tiny house, douche heel kort en scheidt mijn afval. De financiële prikkel vanuit de energierekening helpt me ook wel, ik zet nu ’s ochtends de verwarming niet meer aan voordat ik naar mijn werk ga. En ik pak vaak de fiets.”

PingProperties zelf maakt ook duurzame stappen, zo werkt het bedrijf nu toe naar een elektrisch wagenpark en aan haar ESG-beleid. “We zijn pas tevreden als de CO2-uitstoot op nul komt. Daar kunnen we zakelijk de grootste bijdrage aan leveren, omdat de kantorenmarkt daar een groot aandeel in heeft en wij helpen die verduurzamen. In 2030 staat een mijlpaal en moeten we voldoen aan Paris Proof. Wij zijn een welwillende organisatie en zullen er alles aan doen om vanuit een positieve motivatie door te gaan. Ik streef ernaar dat we ook het Paris Proof Commitment gaan ondertekenen, en verwacht dat we in 2040 er al zijn, in plaats van in 2050”, aldus Verschoor. 

Zij hoopt dat het tij nog te keren is, omdat dat hard nodig is om onder de anderhalve graad opwarming te blijven. “Wij blijven daaraan bijdragen door vastgoed waar iets mee is te verbeteren en vooral te verduurzamen”, besluit Verschoor. 

DGBC-partners

PingProperties

Gerelateerd

DuurzaamheidsCertificering: ‘Je hoeft niet meteen een 10 te halen’

DuurzaamheidsCertificering: ‘Je hoeft niet meteen een 10 te halen’

Met voornamelijk gebruikte materialen hebben Popma ter Steege Architecten (PTSA) en Vink Bouw een voormalig defensiegebouw omgevormd tot een hoogwaardig Rijkskantoor

Architectenbureau PTSA ontwerpt 'kantoor vol afval' voor Rijksvastgoedbedrijf

De whitepaper over EU Taxonomie is vernieuwd. Deze herziene uitgave neemt je mee in het hoe, wat en waarom van de EU Taxonomie.

Hoe, wat en waarom over EU Taxonomie