Meerderheid kantoorgebruikers wil energielabel of duurzaamheidscertificaat

Ruim 60% van de kantoorgebruikers is geïnteresseerd in een energielabel of duurzaamheidscertificaat. BREEAM-NL is met 17% het populairst. Dit blijkt uit recent onderzoek van Jones Lang Lasalle. Het onderzoek Occupier Special Sustainability – 2013 is uitgevoerd onder 137 kantoororganisaties met in totaal zo’n 400.000 werknemers.

Dat kantoorgebruikers het liefst voor BREEAM-NL kiezen, komt waarschijnlijk doordat BREEAM-NL de meest veelomvattende definitie voor duurzaamheid gebruikt. Zeker ten opzichte van voorgaande jaren is BREEAM bekender en populairder geworden onder kantoorgebruikers.

Uit het onder blijkt verder dat kantoorgebruikers meer aandacht hebben voor het duurzaamheidsaspect ‘gezondheid’, terwijl in het verleden de nadruk meer lag op energie. Dit komt mogelijk doordat het energieverbruik in de loop van de jaren beter onder controle te krijgen is. Zo noemen gebruikers vooral maatregelen op het terrein van welzijn en comfort van medewerkers, zoals veel daglicht, visueel comfort en een hogere interne luchtkwaliteit.

Gerelateerd

Maarten Markus is manager duurzaamheid bij gebiedsontwikkelaar AM. We zetten in op het minimaliseren van de CO₂-uitstoot van gebouwen enerzijds en een positieve impact van het gebied anderzijds.

‘Door energieneutraal en biobased te bouwen kunnen we veranderen naar een klimaatpositieve sector’

Vastgoedorganisatie is een belangrijke speler op de Europese markt. Nienke Jacobs van de Nederlandse tak Dream Advisors aan het woord.

Maak kennis met onze nieuwe partner Dream Advisors

Marktpartijen met een WEii-licentie kunnen nu een een gecertificeerde WEii-score afgeven voor gebouwen.

WEii-certificering: hoe werkt dit?