Manifest voor beter milieuprestatiestelsel aangeboden aan Tweede Kamer 

Tweede Kamerleden Laura Bromet van GroenLinks en Faissal Boulakjar van D66 ontvingen vandaag het manifest ‘Bouwen binnen de grenzen van onze planeet’ uit handen van Gideons Norbert Schotte en Sybren Bosch. Het manifest is een initiatief van Gideon en DGBC.  

De beide volksvertegenwoordigers maakten hier tijd voor terwijl in de Tweede Kamer een commissiedebat gevoerd werd over het klimaatakkoord gebouwde omgeving. Doel van het manifest ‘Bouwen binnen de grenzen van onze planeet’ is om het milieuprestatiestelsel structureel te verbeteren en te komen tot een carbonbudget. Daarmee is een grens te stellen aan de totale CO2-uitstoot van de sector en zo effectiever te sturen op verduurzaming. 

Ondertekenen 

Het manifest werd bij de lancering op 5 september al door 40 partijen ondertekend: van architecten en adviseurs tot bouwers en projectontwikkelaars. Inmiddels wordt het gedragen door meer dan 100 ondertekenaars en we nodigen alle partijen in de bouw uit om het manifest te ondertekenen.  

De gehele tekst van het Manifest Bouwen binnen de grenzen van onze planeet is hier te vinden, met alle informatie over het ondertekenen. 

Professionals

Norbert Schotte

Gerelateerd

Maarten Markus is manager duurzaamheid bij gebiedsontwikkelaar AM. We zetten in op het minimaliseren van de CO₂-uitstoot van gebouwen enerzijds en een positieve impact van het gebied anderzijds.

‘Door energieneutraal en biobased te bouwen kunnen we veranderen naar een klimaatpositieve sector’

Vastgoedorganisatie is een belangrijke speler op de Europese markt. Nienke Jacobs van de Nederlandse tak Dream Advisors aan het woord.

Maak kennis met onze nieuwe partner Dream Advisors

Marktpartijen met een WEii-licentie kunnen nu een een gecertificeerde WEii-score afgeven voor gebouwen.

WEii-certificering: hoe werkt dit?