Manifest voor beter milieuprestatiestelsel aangeboden aan Tweede Kamer 

Tweede Kamerleden Laura Bromet van GroenLinks en Faissal Boulakjar van D66 ontvingen vandaag het manifest ‘Bouwen binnen de grenzen van onze planeet’ uit handen van Gideons Norbert Schotte en Sybren Bosch. Het manifest is een initiatief van Gideon en DGBC.  

De beide volksvertegenwoordigers maakten hier tijd voor terwijl in de Tweede Kamer een commissiedebat gevoerd werd over het klimaatakkoord gebouwde omgeving. Doel van het manifest ‘Bouwen binnen de grenzen van onze planeet’ is om het milieuprestatiestelsel structureel te verbeteren en te komen tot een carbonbudget. Daarmee is een grens te stellen aan de totale CO2-uitstoot van de sector en zo effectiever te sturen op verduurzaming. 

Ondertekenen 

Het manifest werd bij de lancering op 5 september al door 40 partijen ondertekend: van architecten en adviseurs tot bouwers en projectontwikkelaars. Inmiddels wordt het gedragen door meer dan 100 ondertekenaars en we nodigen alle partijen in de bouw uit om het manifest te ondertekenen.  

De gehele tekst van het Manifest Bouwen binnen de grenzen van onze planeet is hier te vinden, met alle informatie over het ondertekenen. 

Professionals

Norbert Schotte

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'