Labsessie #4 in het Kasteel van Amerongen: ‘De klant is eigenaar’

Nog vijf plekken beschikbaar.



Dinsdag 9 april 2013 van 14:00-20:00uur is al weer de vierde Lab-sessie van de Dutch Green Building Council, dit maal in het kasteel van Amerongen. Net als de afgelopen drie sessies is het overkoepelende thema: ‘Lease, verbruik of eigendom?’ Daarbij stellen we de vragen wie zijn de toekomstige eigenaren van onze gebouwde omgeving, onze grondstoffen en onze energie? En hoe gaan wij, als gebruikers en verbruikers hiervoor betalen?

Voor deze vierde Lab-sessie spitsen we ons op culturele crfgoed en monumenten. Zes sprekers geven elk in een presentatie van slechts vijf minuten hun visie op het thema. Daarna gaan de deelnemers in groepjes van vijf man ideeën ontwikkelen over hoe we monumenten en cultureel erfgoed in de toekomst duurzaam kunnen exploiteren. Daarbij kijken we specifiek naar de mogelijkheden vanuit de hypothese dat de klant eigenaar wordt.

Het doel van het Dutch Green Building Lab is het ontwikkelen en openbaar verspreiden van nieuwe duurzame ideeën van de beste specialisten van uitlopende vakgebieden. ‘Sharing Sustainable Ideas’. Dit doen wij door middel van bondige en korte videofilmpjes. Deze filmpjes zijn te bekijken via www.youtube.com/dgblstudio

De Lab-sessies zijn alleen op uitnodiging, maar voor deze sessie hebben we nog vijf plekken te vergeven. De Lab-sessie is vrij van kosten en eten & drinken wordt verzorgd.

Indien u interesse heeft kunt u contact opnemen met d.cao@dgbc.nl

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Dennis Hauer is architect en directeur bij Urban Climate Architects in Delft

‘Biobased gebouwen voelen beter, zijn gezonder, slaan CO2 op én zijn veel leuker om te ontwerpen’

Provincie Gelderland neemt voortrekkersrol in waterzuinige nieuwbouw

Koplopers waterzuinige nieuwbouw in Gelderland gaan het doen

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2