Kijk terug: Webinar - COVID-19: Vertrouwen in gebouwen

Wie nu ergens naar binnen gaat wordt bij de voordeur nadrukkelijk verzocht om ‘goed gedrag’ te vertonen. Het schreeuwt ons via posters, stickers en A4tjes tegemoet: denk aan uw mondkapje, houd de anderhalve meter, reinig uw handen. De bezoeker moet zich goed gedragen, zoveel is duidelijk. Bijna nooit zie je dat een gebouw iets verklaart over zijn eigen gedrag, terwijl je daar als bezoeker wel meer over zou willen weten: “kom gerust binnen, want ik heb een goede ventilatie, ik heb een inrichting die jou de ruimte biedt, ik word goed schoongemaakt, je hoeft mijn kranen niet aan te raken, ik let erop dat er niet teveel mensen in een ruimte zitten….” Wat kan de gebouwensector over zichzelf verklaren om het vertrouwen in gebouwen te herstellen?

Bekijk het webinar terug

Als aftrap van het webinar neemt Wim Maassen (Royal HaskiningDHV) de kijkers mee langs verschillende bestaande oplossingen die allemaal een stukje van de coronapuzzel oplossen. Denk daarbij aan BREEAM, Binnenklimaatlabel, PvE Gezonde kantoren, WELL Health & Safety Rating, eerstehulpbijventilatie.nl, maar ook de proposities van de adviseurs aan tafel zoals het Six Feet Office concept (Cushman & Wakefield), Viriskfree@work (Deerns), Pulse Comfort Distance (Strukton), Corona Ventilatie Check (Royal HaskiningDHV).

In het daarop volgende gesprek bespreekt Jan Kadijk (DGBC) met de gespreksdeelnemers welke overwegingen en aannames hebben geleid tot hun propositie en of er een gedeelde basis is onder de verschillende tools.

Sprekers

  • Wim Maassen – senior consultant energy and sustainability, RoyalHaskoningDHV
  • Marc Kooij - development manager, Strukton Worksphere
  • Remi Hompe – directeur, Binnenklimaat Nederland
  • Hugo Jansen – senior consultant, Deerns Nederland
  • Aize Oenema - partner/creative director, Cushman & Wakefield

Meer informatie

Serie Covid-19 en gebouwen

In de gezamenlijke zoektocht naar het vormgeven aan de anderhalvemetersamenleving organiseerde DGBC in 2020 al een serie webinars over COVID-19 en gebouwen. Kijk hier de webinars van 2020 terug.

Gerelateerd

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen

Whitepaper helpt architecten vroeg in het bouwtraject duurzame keuzes te maken

Duurzame keuzes architecten doorslaggevend in het ontwerpproces