Inschrijving Duurzame Innovator Pitch 2013 geopend

De inschrijving voor de vijfde editie van de Duurzame Innovator Pitch is vandaag geopend. Startende en vernieuwende ondernemers kunnen tot 1 mei a.s. inschrijven om mee te dingen naar een plaats bij de Duurzame Innovator Pitch 2013. Tijdens de PROVADA 2013, van 4 tot 6 juni in Amsterdam RAI, krijgen 10 geselecteerden de beschikking over standruimte om hun duurzame innovatie te presenteren aan de vastgoedsector. De winnaar wint een bedrag van € 5.000 en een lidmaatschap van een jaar bij de Dutch Green Building Council (DGBC). De prijs is in 2009 door DGBC in het leven geroepen als aanmoedigingsprijs voor jonge organisaties die op een innovatieve manier proberen een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Nederland.

DGBC daagt innovatieve starters met een duurzaam product of dienst uit om mee te dingen naar deze innovatieprijs. Inschrijven kan tot 1 mei 2013.

De inzendingen worden beoordeeld op vijf onderdelen:

 • Bijdrage aan duurzaamheid voor de gebouwde omgeving in Nederland
 • Originaliteit/Innovatie
 • Kwaliteit businesscase/businessmodel
 • Praktische toepasbaarheid
 • Kansen voor opschaling

 

Als criterium voor deelname aan deze wedstrijd geldt dat de inschrijver een jonge onderneming is, of een zelfstandig onderdeel van een gevestigde organisatie. De tweede eis is dat er verwacht kan worden dat het innovatieve product of de innovatieve dienst – een blijvend effect heeft op de gebouwde omgeving. Alleen duurzame innovaties voor vastgoed of gebouwde omgeving mogen meedingen. De inzending moet bovendien geschikt zijn om te worden tentoongesteld in het speciale groene centrum op de PROVADA: het DGBC-plein.

De jury

De jury bestaat dit jaar uit:

 • Annemijn Fokkelman, Sector Banker Bouw & Infra, ABN AMRO N.V.
 • Dietmar Werner, Directeur VolkerWessels
 • Guus Berkhout, Fund Manager Triodos Vastgoedfonds
 • Hans Korbee, Programma-adviseur, Agentschap NL
 • Meiny Prins, Algemeen Directeur Priva en zakenvrouw van het jaar 2009
 • Rene Savelsberg, Managing Director and CEO, Chrysalix SET (juryvoorzitter)
 • Rob van Hattum, Inhoudelijk Directeur Science Center NEMO/ Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie en eindredacteur Wetenschap VPRO
 • Wietse Wallinga, Directeur Kennisplatform Duurzaam Gebouwd

Gratis standruimte op de PROVADA

De jury selecteert uit de inzendingen 10 innovaties. Deze worden eind mei bekendgemaakt via de website van DGBC en vervolgens drie dagen tentoongesteld op de Green Market. Ze zijn daar voortdurend te bezichtigen voor alle bezoekers. Tijdens de beurs nomineert de jury 5 innovaties.
Op 6 juni mogen de 5 overgebleven ondernemers hun idee (à la ‘Dragons Den’) voor de jury verdedigen in een presentatie van één minuut op het Provada Green Forum. De jury kiest de beste uit en verklaart deze tot winnaar van de juryprijs Duurzame Innovator Pitch 2013.

Prijs

De winnaar wint een geldbedrag van 5.000 euro, één jaar gratis lidmaatschap van de Dutch Green Building Council en maatwerkondersteuning bij de ontwikkeling van het concept. Daarnaast lift de winnaar mee op de publiciteitscampagne rondom de prijs.

Meer informatie over de Duurzame Innovator Pitch 2013 vindt u op onze evenementenpagina.

Gerelateerd

DuurzaamheidsCertificering: ‘Je hoeft niet meteen een 10 te halen’

DuurzaamheidsCertificering: ‘Je hoeft niet meteen een 10 te halen’

Met voornamelijk gebruikte materialen hebben Popma ter Steege Architecten (PTSA) en Vink Bouw een voormalig defensiegebouw omgevormd tot een hoogwaardig Rijkskantoor

Architectenbureau PTSA ontwerpt 'kantoor vol afval' voor Rijksvastgoedbedrijf

De whitepaper over EU Taxonomie is vernieuwd. Deze herziene uitgave neemt je mee in het hoe, wat en waarom van de EU Taxonomie.

Hoe, wat en waarom over EU Taxonomie