Gevonden: nieuwe huisvesting voor DGBC

“Gezocht: nieuwe huisvesting voor DGBC” met deze oproep op 19 november 2012 riepen we u op mee te zoeken naar een nieuw onderkomen voor DGBC. Een overweldigend aantal reacties was het gevolg. Wij willen iedereen nogmaals enorm bedanken voor het meedenken en zoeken. Na ruim twee maanden is het dan zover. DGBC neemt per 5 februari zijn intrek in het Hufgebouw in Rotterdam. Dit dankzij een prachtig aanbod van eigenaar Redevco, één van onze founding partners en de deskundige begeleiding van Jones Lang LaSalle en AOS Studley. Dankzij UTS zal de verhuizing dinsdag CO2-neutraal plaats gaan vinden.

Ook andere participanten van DGBC zijn direct of indirect betrokken bij het pand waar we ons gaan vestigen. Zo was Provast opdrachtgever van de renovatie in 2009 en is Fortrus de externe beheerder van het gebouw.

Practise what you preach: BREEAM-NL In-Use

DGBC richt zich op de verduurzaming van de gebouwde omgeving. De vestiging in een nieuw pand biedt ons een prachtkans om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid.
Zo gaan wij samen met de eigenaar en de gemeente bekijken of zonnepanelen mogelijk zijn op het dak. Ook willen we, naast andere initiatieven, zoveel mogelijk digitaal gaan werken. Op naar een paperless office dus. De huurovereenkomst wordt een Greenlease. Dit is een prestatiecontract met de eigenaar en de beheerder van het gebouw waarin zo concreet mogelijk afspraken worden gemaakt over duurzaam gebruik van dit duurzaam ontwikkelde Hufgebouw. En wij gaan, gecontroleerd door de BRE, aan de slag met de BREEAM-NL In-Use certificering. We starten zeer binnenkort met een nul-meting en gaan aan de hand daarvan bekijken op welke onderdelen we kunnen verbeteren.

Monumentaal

Het markante Hufgebouw aan de Hoogstraat is één van de mooiste wederopbouw monumenten in Rotterdam. Het gebouw stamt uit het begin van de jaren ‘50 van de vorige eeuw: de bekende architecten Van den Broek & Bakema ontwierpen dit toonbeeld van naoorlogs optimisme in 1953.
Het pand wordt gekenmerkt door helderheid en transparantie. Het ontleent zijn naam aan het schoenenmagazijn Huf dat het gebouw in 1954 in gebruik nam. Na een brand in 2007 heeft Redevco in 2008 voortvarend besloten om het gebouw aan te kopen en duurzaam te herontwikkelen.

Vanwege de verhuizing is DGBC 4 en 5 februari minder goed bereikbaar. Onze ICT-systemen worden verhuisd en daarom werkt e-mail en telefonie mogelijk niet optimaal. Onze excuses voor het ongemak. Wij danken u voor uw begrip.

DGBC vestigt zich op de vierde verdieping van het gebouw. Het nieuwe adres en telefoonnummer is:
Vlasmarkt 1C – 4e verdieping
3011 PW Rotterdam
Telefoon: 010 – 303 27 77

Gerelateerd

WEii-licentiehouders kunnen nu certificaat afgeven voor gebouwen

DGBC reikt eerste licenties uit voor certificering Werkelijke Energie intensiteit indicator (WEii)

Framework for Climate Adaptive Buildings compleet: ‘Dit geeft gebouweigenaren handelingsperspectief’

Framework for Climate Adaptive Buildings compleet: ‘Dit geeft gebouweigenaren handelingsperspectief’

Presentatie leidende principes voor sociale duurzaamheid op Paris Proof Plein op PROVADA 2024

Alliantie Sociale Duurzaamheid lanceert leidende principes