Gemeentelijke Vastgoed Dag 2013

Op maandag 28 oktober vindt de jaarlijkse gemeentelijke Vastgoed Dag 2013 plaats op de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. De dag wordt georganiseerd door het Instituut voor Duurzaamheid & Vastgoed in samenwerking met Stec groep, Agentschap NL, Bank Nederlandsche Gemeenten (BNG), Arcadis en vele anderen en is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met gemeentelijk vastgoed en hier het maximale wil uithalen.

Haal meer uit vastgoed
Het blijkt namelijk dat veel gemeenten niet het maximale uit hun vastgoed halen. TU-Delft rapporteert dat Gemeenten miljoenen “verspillen” in exploitatie en bezit. Agentschap NL geeft aan dat er vele miljoenen euro’s per jaar aan energiekosten kan worden bespaard op maatschappelijk vastgoed. Gemeenten staan voor een enorme efficiency – en professionaliseringsslag die tegelijkertijd kansen biedt om ook verduurzaming structureel op te pakken.

Vol programma
Tijdens de dag worden ‘best practices’ uitgewisseld en komen tal van deskundigen aan het woord. Het levert deelnemers nieuwe inzichten op voor een sterk vastgoed (portefeuille)beleid, en concrete oplossingen voor energiebesparing, monitoring, financiering en aanbesteding. Daarnaast worden slimme instrumenten aangereikt, waaronder kengetallen, portefeuille software, leegstandsoplossingen, Esco’s en energieprestatiecontracten.

Kijk voor meer informatie over het programma of over het aanmelden op http://www.ivvd.nl.

Gerelateerd

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024

Modulaire update BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen

Eerste modulaire update BREEAM-NL in consultatie

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’