Gemeentelijke Vastgoed Dag 2013

Op maandag 28 oktober vindt de jaarlijkse gemeentelijke Vastgoed Dag 2013 plaats op de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. De dag wordt georganiseerd door het Instituut voor Duurzaamheid & Vastgoed in samenwerking met Stec groep, Agentschap NL, Bank Nederlandsche Gemeenten (BNG), Arcadis en vele anderen en is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met gemeentelijk vastgoed en hier het maximale wil uithalen.

Haal meer uit vastgoed
Het blijkt namelijk dat veel gemeenten niet het maximale uit hun vastgoed halen. TU-Delft rapporteert dat Gemeenten miljoenen “verspillen” in exploitatie en bezit. Agentschap NL geeft aan dat er vele miljoenen euro’s per jaar aan energiekosten kan worden bespaard op maatschappelijk vastgoed. Gemeenten staan voor een enorme efficiency – en professionaliseringsslag die tegelijkertijd kansen biedt om ook verduurzaming structureel op te pakken.

Vol programma
Tijdens de dag worden ‘best practices’ uitgewisseld en komen tal van deskundigen aan het woord. Het levert deelnemers nieuwe inzichten op voor een sterk vastgoed (portefeuille)beleid, en concrete oplossingen voor energiebesparing, monitoring, financiering en aanbesteding. Daarnaast worden slimme instrumenten aangereikt, waaronder kengetallen, portefeuille software, leegstandsoplossingen, Esco’s en energieprestatiecontracten.

Kijk voor meer informatie over het programma of over het aanmelden op http://www.ivvd.nl.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'