FMN: kijk eens op een andere manier naar je werkomgeving

Op donderdag 31 oktober organiseren het regioteam West en de kenniskring Duurzaam van de beroepsvereniging Facility Management Nederland (FMN) een inspiratiemiddag over duurzame en innovatieve (keten)samenwerking. Deelnemers worden uitgedaagd om eens op een andere manier naar de eigen werkomgeving te kijken.

Tijdens de plenaire sessie maken Marc van der Heijden (adjunct directeur Verkoop UTS Nederland) en Chris Pronk (adjunct directeur BAM HABO) duidelijk dat dit zoden aan de dijk zet. Beide heren zijn bedenker van de methodiek Smart Building Logistics (SBL). SBL is een unieke methodiek om tegen lagere kosten, efficiënter en groener te bouwen. Hierdoor wordt het bouwproces op een meer innovatieve, slimme en efficiënte manier ingericht, gemanaged en uitgevoerd dan traditioneel het geval is. SBL brengt de werelden van bouw en logistiek bijeen, richt zich vooral op afval, logistiek en transport en levert een positieve bijdrage aan het verduurzamen van de uitvoeringsfase van een bouwproject. Hiermee helpt SBL opdrachtgevers te voldoen aan de eisen die het BREEAM-NL certificaat stelt.

In de aansluitende interactieve sessies kijken deelnemers meer naar hun eigen werkomgeving. Onder andere Daniël Lagarde zal hierbij de creatieve capaciteit van de groep activeren en nieuwe ideeën omzetten in werkbare ideeën. Hij zal de deelnemers ‘even van het pad afleiden’, zodat zij op zoek gaan naar het onbekende of het nieuwe. Out of the box denken, maar zeker ook weer into the box denken, terug naar het hedendaagse om nieuwe inzichten direct in te zetten.

De bijeenkomst staat onder leiding van dagvoorzitter Jeroen Kiks, managing partner Districon, en wordt afgesloten met een borrel.

Voor meer informatie en aanmelding gaat u naar de website van FMN
http://www.fmn.nl/inspiratiemiddag-31okt2013

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'