Fidelity doet eerste kantooraankoop in NL met OVG-pand Sonion in Hoofddorp

OVG Real Estate en Fidelity Worldwide Investment hebben overeenstemming bereikt over de koop van het kantoor van Sonion in Hoofddorp. Het gebouw met een omvang van circa 4.800 m2 en 96 parkeerplaatsen, heeft in 2011 het BREEAM-NL Nieuwbouw ontwerpcertificaat ontvangen met de score Very Good en is gelegen aan de Taurusavenue in het gebied Beukenhorst Zuid in Hoofddorp. Er is geen koopsom bekendgemaakt.

Het gebouw kent vier bouwlagen en bestaat uit labs, researchfaciliteiten, kantoren en een half verdiepte parkeergarage. Het heeft een licht atrium dat uitzicht geeft over het landschap van de Haarlemmermeer en de naastgelegen Geniedijk die is opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het kantoor van Sonion is de vierde ontwikkeling van OVG in dit gebied: buren Asics, TNT en Schneider Electric gingen Sonion voor. Het duurzame kantorenpark kenmerkt zich door veel leven en heeft een perfecte aansluiting op OV-knooppunten en de snelweg A4.

Fidelity Worldwide Investments is op dit moment wereldwijd één van de grootste actieve aanbieders van financiële producten en diensten aan professionele cliënten, ondernemingen en particulieren met een totaal beheerd vermogen van meer dan €180.4 miljard. Deze transactie is hun eerste aankoop van onroerend goed in Nederland.
‘Hoofddorp erkende toplocatie’

Coen van Oostrom, CEO OVG: “We zijn trots dat Fidelity Worldwide Investments dit gebouw als hun eerste aankoop in Nederland kiest. Het is een prachtig gebouw in een duurzaam kantorenpark. Deze transactie geeft aan dat Nederland nog steeds interessant is voor belangrijke spelers in de wereld en dat Hoofddorp zich blijft ontwikkelen als erkende toplocatie.”

Met Sonion, wereldleider in het ontwerpen en produceren van miniatuurcomponenten en oplossingen voor hoorinstrumenten en audio apparatuur, is een 10-jarige huurovereenkomst overeengekomen. Het project is ontworpen door architectenbureau cepezed B.V. en is gebouwd door Boele & van Eesteren.

OVG werd bij de transactie geadviseerd door Boekel de Neree. Fidelity Worldwide Investment werd geadviseerd door Houthoff Buruma en Savills.

bron: vastgoedjournaal.nl

Gerelateerd

De route naar Paris Proof, oftewel CO2-neutraal, vastgoed is voor beleggers en vastgoedeigenaren een noodzakelijke reis geworden.

De route voor bestaand vastgoed naar Paris Proof met een integrale CO2-aanpak

Het nieuwe kabinet handhaaft de EU-doelen. Dit is niet de versnelling die we zouden willen.

DGBC over regeerakkoord 2024: ‘Duurzame ambitie zal van de markt moeten komen’

Nationale SDG rapportage

Nationale SDG Rapportage roept op tot samenwerking en scherpe toekomstvisie