Ertzberg wint BREEAM International Award 2013

Vorig jaar kreeg de Balk van Beel in de nieuwe duurzame wijk Teewaters in Leuven het BREEAM certificaat outstanding inzake duurzaamheid. Nu komt het gebouw als winnaar uit de internationale vergelijking met alle andere gebouwen in zijn categorie. Slechts in drie categorieën werd een internationale award toegekend en de Balk van Beel is het enige Belgische gebouw dat de prestigieuze BREEAM Award binnenrijft. Dankzij de Balk van Beel wurmt Leuven zich zo inzake duurzaamheid tussen grootsteden als Londen, Parijs, Istanboel, Liverpool en Manchester. Een opvallende andere winnaar in de lijst is Downingstreet 10 in Londen: de ambtswoning van de Britse premier.

BREEAM, een wereldwijd erkende standaard om de duurzaamheid van gebouwen te meten, erkende sinds 1998 meer dan 250.000 gebouwen of een totaal van 45 miljoen vierkante meter vloeroppervlakte. Vorige dinsdag ging in Londen een internationale award naar het meest duurzame kantoor, het meest duurzame bestaande gebouw en de meest duurzame nieuwbouw. Uit de 15.000 projecten die vorig jaar een certificaat kregen, werd telkens een winnaar gekozen en in de categorie nieuwbouw viel de eer te beurt aan de Leuvense Balk van Beel. Daarmee stond Ertzberg op het podium naast Downingstreet 10, dat de prijs wegkaapte in de categorie bestaande gebouwen (bron: Bouw & Wonen).

Lees hier het gehele artikel

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken