Drie BREEAM-NL sterren voor nieuw gebouw Sonion

Op de participantenbijeenkomst van de Dutch Green Building Council in Hoofddorp is gisteren het nieuwe gebouw van Sonion, ontwikkeld door OVG Real Estate, beloond met een 3 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat (Very Good). Jurriaan Snijders (adjunct directeur projectontwikkeling van OVG Real Estate), Neil Cable (Fidelity) en Keith Sutton (director Real Estate van koper Fidelity Worldwide Investment) namen het certificaat in ontvangst uit handen van DGBC-voorzitter Jaap Gillis en BREEAM-directeur Gavin Dunn.

Op de duurzame kantorenparken Beukenhorst Zuid en het aangrenzende Park 20|20 in Hoofddorp is het nieuwe onderkomen van Sonion alweer het vijfde gebouw met een BREEAM-NL keurmerk. Dit gegeven stemde Jaap Gillis en Gavin Dunn trots en tevreden. Volgens de heren is dit gebied een showcase van duurzaam bouwen geworden, uniek in Nederland.


Keith Sutton (Fidelity) toont het BREEAM-NL certificaat dat hij uit handen kreeg van DGBC-voorzitter Jaap Gillis en BREEAM-directeur Gavin Dunn (rechts). Foto: Rob Severijnen (Photoworkx)

Sonion
Sonion is een internationaal bedrijf in hoorinstrumenten en audio-apparatuur. Het gebouw van Sonion is ruim 4.600 vierkante meter groot en heeft vier verdiepingen, waaronder een researchgedeelte. Ook heeft het gebouw een groot kantoorgedeelte, een atrium en een bedrijfsrestaurant met een groot dakterras.

OVG en Fidelity
OVG Real Estate heeft het gebouw ontwikkeld, net als het nieuwe onderkomen van Schneider Electric, dat er schuin tegenover ligt en onlangs is onderscheiden met een vier sterren BREEAM-NL Oplevercertificaat. Fidelity Worldwide Investment is de eigenaar van het pand van Sonion. Keith Sutton heeft respect voor het harde werk dat is gedaan om het gebouw zo duurzaam te bouwen. “Wij willen ervoor zorgen dat dit gebouw ook duurzaam blijft, ook tijdens het gebruik”, aldus Sutton. “Samen met de andere eigenaren op dit park willen we een actieve rol spelen om deze plek zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Want wat ik hier zie, passie en trots, is heel bijzonder. Wij willen graag delen in die passie en trots.”

Gerelateerd

Pluq levert laadoplossingen voor bedrijven: ‘Vastgoedeigenaren krijgen gewoon geen huurders meer als hun gebouwen niet Paris Proof zijn’

Pluq levert laadoplossingen voor bedrijven: ‘Vastgoedeigenaren krijgen gewoon geen huurders meer als hun gebouwen niet Paris Proof zijn’

Partijen ondertekenen samenwerkingsverklaring bouwmaterialenakkoord

Samenwerkingsverklaring bouwmaterialenakkoord getekend

Wat vindt DGBC van de uitslag van de Europese verkiezingen en de goedkeuring van de natuurherstelwet?

DGBC over de natuurherstelwet en de Europese verkiezingen