DGBC lanceert nieuwe BREEAM-NL Beoordelingsrichtlijn In-Use

De Dutch Green Building Council heeft gisteren tijdens de participantenbijeenkomst in het FOX Theater in Hoofddorp de nieuwe BREEAM-NL Beoordelingsrichtlijn In-Use 2014 gelanceerd. Deze grondige herziening ten opzichte van de richtlijn van 2012 moet zorgen voor een forse efficiencyslag bij het certificeren van bestaande gebouwen.

De nieuwe beoordelingsrichtlijn heeft een geheel nieuwe lay-out die aansluit bij de internationale BREEAM huisstijl. Bovendien is het document nog logischer opgebouwd en heeft het een duidelijke opdeling in asset, beheer en gebruik. Daarnaast is de nummering logischer in vergelijking met de oude versie.

Inhoudelijke wijzigingen
Ook inhoudelijk is de nieuwe BREEAM-NL In-Use Beoordelingsrichtlijn 2014 verbeterd ten opzichte van de vorige versie. Zo zijn minder losse vragen in de categorie ‘energie’, maar is de aansluiting gevonden bij het energielabel. Voor de beoordeling van fijnstof wordt gebruikgemaakt van RIVM-kaarten voor de actuele fijnstof-standen. En ook sluit de nieuwe beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL In-Use beter aan op meerjarenonderhoudsplanningen en andere prestatieborgingsmethodes.

Efficiency
De Dutch Green Building Council verwacht dat certificeren een stuk efficiënter gaat met de vernieuwde richtlijn. Maarten Dansen, manager projecten vertelt: “Wanneer we in het nieuwe jaar ook de online assessmenttool In-Use introduceren, schat ik dat we de tijd voor het doen van een zelfassessment kunnen halveren.”

Beoordelingsrichtlijn In-Use 2014
Lees de nieuwe BREEAM-NL Beoordelingsrichtlijn In-Use 2014. Lees ook het wijzigingsdocument met alle wijzigingen ten opzichte van de richtlijn van 2012.

Gerelateerd

De Reehorst: nieuwe gezonde werkomgeving voor Triodos-medewerkers

De Reehorst: nieuwe gezonde werkomgeving voor Triodos-medewerkers

Enorme renovatieopgave vraagt opdrachtgever met lef

Enorme renovatieopgave vraagt opdrachtgever met lef

Predictive twins oplossing voor uitdagingen in de bouw

Predictive twins oplossing voor uitdagingen in de bouw