Beurstraverse verhoogt duurzaamheidsscore naar 4 BREEAM-NL sterren (Excellent)

CBRE Global Investors heeft de afgelopen maanden maatregelen genomen om de duurzaamheid van de Rotterdamse Beurstraverse (Koopgoot) te verbeteren. En met succes. Henny van Woerkom van CBRE Global Investors ontving hiervoor een 4 sterren BREEAM-NL In-Use certificaat uit handen van de Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen (Duurzaamheid). “Wij zijn ontzettend trots op deze prestatie en blijven natuurlijk verder gaan met de verduurzaming van onze panden.”

De Beurstraverse scoort zowel voor de prestaties van het gebouw als voor het beheer 4 sterren. Dat is een verbetering ten opzichte van de score van mei van dit jaar. Toen behaalde CBRE nog 3 sterren voor het gebouw en 4 sterren voor het beheer.

Duurzame maatregelen
In korte tijd zijn er tal van maatregelen genomen om de score te verbeteren. Van Woerkom hierover: “Zo hebben we het energieverbruik teruggebracht door ledverlichting toe te passen. Ook hebben we zonnepanelen aangebracht bovenop de parkeergarage. Daarnaast doen we aan vijfvoudige afvalscheiding. En we hebben zelfs vogelkastjes opgehangen voor de verbetering van de ecologie.”


Wethouder Van Huffelen overhandigt het certificaat aan Henny van Woerkom van CBRE. Foto: Vincent van Dordrecht

Ook eindgebruikers betrekken
De volgende ambitie van CBRE is om ook de eindgebruikers van de Beurstraverse te betrekken bij de verduurzaming. “We proberen onze gebruikers te stimuleren”, vertelt Van Woerkom. “Zo dragen we onder andere bij in de aanschaf van slimme meters. Met deze inspanningen roepen we eindgebruikers nadrukkelijk op om zelf ook met duurzaamheid aan de slag te gaan. Daarnaast hebben we met veel huurders ‘Green Lease’ huurcontracten gesloten.” Naast een goede score voor het gebouw en het beheer, wil CBRE volgend jaar ook een score behalen voor het gebruik van de Beurstraverse.

Voor de Dutch Green Building Council is de prestatie van de Beurstraverse het voorbeeld dat je ook met een bestaand pand een excellente score kunt behalen. Een score van 4 BREEAM-NL sterren is niet alleen maar weggelegd voor nieuwbouwprojecten. Voor de gemeente Rotterdam is het BREEAM-NL certificaat voor Beurstraverse weer een voorbeeld van hoe de stad aan verduurzaming werkt.

Gerelateerd

De route naar Paris Proof, oftewel CO2-neutraal, vastgoed is voor beleggers en vastgoedeigenaren een noodzakelijke reis geworden.

De route voor bestaand vastgoed naar Paris Proof met een integrale CO2-aanpak

Het nieuwe kabinet handhaaft de EU-doelen. Dit is niet de versnelling die we zouden willen.

DGBC over regeerakkoord 2024: ‘Duurzame ambitie zal van de markt moeten komen’

Nationale SDG rapportage

Nationale SDG Rapportage roept op tot samenwerking en scherpe toekomstvisie