BAM Infra geeft met elektrische wals invulling aan Malieveldverklaring

BAM Infra Nederland geeft met een elektrische asfaltwals een nieuwe invulling aan de Malieveldverklaring van DGBC. BAM ondertekende deze verklaring in december en conformeerde zich aan het doel om minder stikstof uit te stoten bij de bouw. 

BAM Infra Nederland is trots op het pilotproject en schrijft zelf op bam.com: "BAM Infra heeft ’s werelds eerste elektrische 10-12 ton wals zelf gebouwd en in gebruik genomen. Een ouder model, dat aan revisie toe was, is in de werkplaats van het materieelbedrijf van BAM in de afgelopen anderhalf jaar omgebouwd tot dit unieke, duurzame materieel. Deze week is de uitstootvrije wals voor het eerst ingezet op een project voor gemeente Almere. Vele andere projecten volgen snel. BAM levert met deze elektrische wals een bijzondere bijdrage aan de klimaatdoelstelling van haar opdrachtgevers door schoner te bouwen."

Lees verder over de wals op bam.com

Malieveldverklaring

Met de Malieveldverklaring geven diverse partijen aan dat ze het terugdringen van stikstofemissies voor zichzelf als een belangrijke opgave zien. Zij willen stikstofemissies aanpakken in samenhang met andere opgaven rond CO2-reductie en fijnstof. Op 12 december 2019 werd de verklaring aangeboden aan Minister Stientje van Veldhoven. Door de verklaring aan te bieden aan de wordt ook de overheid uitgenodigd om aan deze transitie naar emissievrij bouwen bij te dragen. 

Gerelateerd

Maarten Markus is manager duurzaamheid bij gebiedsontwikkelaar AM. We zetten in op het minimaliseren van de CO₂-uitstoot van gebouwen enerzijds en een positieve impact van het gebied anderzijds.

‘Door energieneutraal en biobased te bouwen kunnen we veranderen naar een klimaatpositieve sector’

Vastgoedorganisatie is een belangrijke speler op de Europese markt. Nienke Jacobs van de Nederlandse tak Dream Advisors aan het woord.

Maak kennis met onze nieuwe partner Dream Advisors

Marktpartijen met een WEii-licentie kunnen nu een een gecertificeerde WEii-score afgeven voor gebouwen.

WEii-certificering: hoe werkt dit?