ASR behaalt 4 sterren met renovatie Archimedeslaan

Verzekeraar ASR heeft met het renovatieproject voor de Archimedeslaan 10 een 4 sterren BREEAM-NL Ontwerpcertificaat ontvangen.

Het pand aan de Archimedeslaan 10 in Utrecht wordt de hoofdlocatie van ASR. De verzekeraar koos bewust voor renovatie in plaats van voor nieuwbouw. Het pand, dat dateert van 1974, biedt namelijk uitstekende mogelijkheden voor Het Nieuwe Werken. Daarnaast kan het project relatief snel gerealiseerd worden. Ook past renovatie van het pand bij de duurzaamheidsambities van ASR. Bovendien is renovatie goedkoper dan nieuwbouw.

Duurzaam ontwerp
Meyer en Van Schooten Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van het kantoor. Een aantal karakteristieke kenmerken van het ASR-pand blijven behouden, maar er zal ook veel veranderen. Zo verdwijnen de betonnen borstweringen. Er komen glazen buitenwanden voor terug. Ook worden technische installaties zoals klimaatbeheersing vervangen door moderne, energiezuinige apparatuur. Dit draagt bij aan de doelstelling van ASR om het energieverbruik in 2020 met 30% te hebben teruggebracht.

Het is de verwachting dat de renovatie uiterlijk 2015 gereed is.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken