Annemarie van Doorn over leiderschap in de bouwsector

Dutch Green Building Council wil een leidende rol spelen in het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Bouweninstallatiehub.nl interviewde directeur Annemarie van Doorn over leiderschap en synergie in de bouwsector: “We worden gedwongen om terug te gaan naar de tekentafel. We moeten het nu ook gewoon echt goed doen”. 

Van Doorn vertelt over het ontstaan van DGBC dat zij samen met een aantal andere partijen mede heeft opgericht: “Samen met die andere mensen heb ik toen inderdaad de leiding  genomen. En ik denk dat het heel erg belangrijk is dat er steeds mensen zijn die individueel zeggen: ik wil het anders, er moet iets gebeuren en ik zet door. Ook al weet je dat de hele wereld om je heen zegt dat het nergens op slaat. En dat je je niet laat afleiden door een overheid, die iets wel of niet doet. Je hebt mensen nodig die dwars door alles heen wel iets doen.”

De huidige tijd van schaarste met grote kwesties die spelen, soms niet meer weten wie je kunt vertrouwen, is een lastige. Iedereen wil snel wat, maar werd bijvoorbeeld op het gebied van stikstof teruggefloten. “Iedereen in de sector zou moeten kijken wat er nodig is, in plaats van doen wat consumenten vragen. Ook dat vind ik leiderschap”, aldus Van Doorn.  

Lees het hele interview op bouweninstallatiehub.nl

SDG's

Logo voor Duurzame steden en gemeenschappenDuurzame steden en gemeenschappen

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen