100% zero-emissie bevoorrading voor de Rijksoverheid, gemeente Den Haag en Haagse bedrijven

Minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties opende samen met Liesbeth van Tongeren, wethouder Duurzaamheid en Energietransitie, en diverse Haagse bedrijven op donderdag 23 januari 2020 feestelijk een nieuwe logistieke hub in Den Haag. Vanuit deze stadshub worden zakelijke goederen gebundeld én met 100% zero-emissie voertuigen afgeleverd bij diverse kantoorpanden in de stad.

Daarnaast worden ook afvalstromen efficiënter afgevoerd. Het aantal verkeersbewegingen neemt daardoor af, wat de veiligheid en de bereikbaarheid van de binnenstad vergroot. Ook sociale doelen worden ondersteund: bij de hub werken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Groene stadsdistributie in Den Haag


De bevoorrading van kantoorpanden geeft dagelijks veel verkeersbewegingen en luchtvervuiling in Den Haag. Om dit probleem aan te pakken, hebben de Rijksoverheid en gemeente Den Haag samen met o.a. TNO en de logistieke sector gewerkt aan een innovatieve oplossing om de stadsdistributie te verduurzamen. Door inzet van de KPI Carbon Footprint zal gemonitord worden in de energie- en verkeersprestatie van de logistieke hub. In 2018 leidde dit tot een aanbesteding, en in augustus 2019 is de opdracht gegund aan SimplyMile Den Haag. SimplyMile is een samenwerkingsverband tussen Djinny, Post NL en Suez. In januari 2020 is het zero-emissie vervoer van aan- en afvoerstromen gestart vanuit de stadshub voor meerdere ministeries, de gemeente Den Haag en organisaties als Shell, TNO, VNO-NCW MKB-Nederland en het CAK. In totaal zo’n 70 locaties met 43.000 werkplekken.

Lees verder op denhaag.nl

Bron foto boven: denhaag.nl

Gerelateerd

Whitepaper helpt architecten vroeg in het bouwtraject duurzame keuzes te maken

Duurzame keuzes architecten doorslaggevend in het ontwerpproces

Europees manifest voor een duurzame gebouwde omgeving 

Europees manifest voor een duurzame gebouwde omgeving 

Rijksinstituut voor ondernemend Nederland (RVO) en Topsector Energie organiseren een competitie voor innovaties die het netcongestieprobleem aanpakken.

Slimme oplossingen tegen netcongestie gezocht