Editie 2019

Fiona van ’t Hullenaar, directeur Vastgoed en Campus van de Universiteit Utrecht is de winnaar van de vierde editie van de Green Leader Award. Van de zeven genomineerden kreeg zij de meeste stemmen van het publiek en de jury. Op 26 september, tijdens het DGBC Galadiner in de Metaal Kathedraal in Utrecht, ontving Van ’t Hullenaar de award uit handen van juryvoorzitter en winnaar van vorig jaar Anneke de Vries (SVP Real Estate & Construction and Franchise bij Albert Heijn, Etos, Gall & Gall).

De Winnaar

Fiona van ’t Hullenaar - Directeur Vastgoed & Campus Universiteit Utrecht 
Legt de lat hoog voor een organisatie die zo’n grote voorbeeldrol vervult en doet dat op een inspirerende wijze. Ze toont duidelijk leiderschap en lef en wat ze doet is uitermate tastbaar.

De genomineerden

Alleen in Nederland actieve beslissers in of betrokken bij de bouw- en vastgoedsector mochten genomineerd worden. 
Clemens Brenninkmeijer – Head of Sustainable Business Operations Redevco
Met eigen geld verduurzamen en als eerste in de sector een groen jaarverslag inleveren, dat vraagt om moedig leiderschap. Zeker als je dat moet uitleggen aan je familie en de branche.

Jos Klanderman - Managing Director Dokvast B.V.
Weet veel in een logistieke sector te bereiken. Jos neemt initiatief, heeft doorzettingsvermogen en zorgt voor de spreekwoordelijke schop die de sector nodig had.
Marieke van Doorninck – Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid Gemeente Amsterdam
Een wethouder die op de barricades staat als het erop aankomt, ze gaat de confrontatie aan en betrekt de stad door inwoners mee te laten praten. Sloot een Amsterdams Klimaatakkoord met 150 partijen uit de stad.
Marjan Minnesma – Directeur Urgenda
Pakt de verduurzamingsopgave aan op twee niveaus: ze houdt de overheid een spiegel voor en weet op kleine schaal, bijvoorbeeld voor woningen, met concrete oplossingen te komen.
Michel Baars – Directeur New Horizon Urban Mining
Laat zien dat circulariteit niet alleen een modewoord is, maar dat de stad daadwerkelijk een schat aan bouwmaterialen is. Weet dat dit alleen kan door samen te werken en durft onvoorwaardelijk kennis te delen.
Paul de Ruiter – Architect/Eigenaar Paul de Ruiter Architects
Een architect die zowel oog voor ontwerp als duurzaamheid heeft en laat zien dat hij op beide vlakken kan excelleren. Architect die de duurzaamheidsopgave weet te vertalen naar moderne architectuur.

Laatste nieuws

De route naar Paris Proof, oftewel CO2-neutraal, vastgoed is voor beleggers en vastgoedeigenaren een noodzakelijke reis geworden.

De route voor bestaand vastgoed naar Paris Proof met een integrale CO2-aanpak

Het nieuwe kabinet handhaaft de EU-doelen. Dit is niet de versnelling die we zouden willen.

DGBC over regeerakkoord 2024: ‘Duurzame ambitie zal van de markt moeten komen’

Nationale SDG rapportage

Nationale SDG Rapportage roept op tot samenwerking en scherpe toekomstvisie