Webinar: Doelstellingen voor CO₂-impact vastgoedsector 

De vastgoedmarkt is een belangrijke factor in de klimaatstrijd, omdat in de vastgoedmarkt ruim 30% van de huidige CO₂-uitstoot wordt geproduceerd. Met de vooruitzichten van een steeds strenger duurzaamheidsbeleid, groeit bij vastgoedbezitters, beleggers en financiers de behoefte om inzicht te krijgen in hoe lang hun vastgoed nog courant blijft.  In de institutionele en professionele vastgoedbeleggingssector wordt daarom steeds sterker op de afname in het energiegebruik en de daaraan verbonden CO₂-emissie gestuurd. Ook stellen diverse organisaties routekaarten op, om de CO₂-uitstoot van hun vastgoed te verlagen. In het door de Europese Unie geïnitieerde CRREM-project (Carbon Risk Real Estate Monitor) is het zogenoemde 2 degree scenario opgesteld waarop doelstellingen voor vastgoedbeleggingsfondsen voor de afname van de CO₂-impact van gebouwen worden gebaseerd.  

Om organisaties hierbij te ondersteunen, werken diverse onderzoekers uit Europa momenteel aan een zogenaamde Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM). Met de monitor kunnen vastgoedbezitters, beleggers en financiers zelf de courantheid berekenen. In het project staat het streven om de CO₂-uitstoot in de vastgoedmarkt te verlagen en dit in lijn te brengen met het klimaatverdrag van Parijs centraal. 


GRESB, CRREM en Paris Proof?
CRREM zal onderdeel gaan uitmaken van GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark).  De CRREM aanpak met routekaart, heeft veel overeenkomsten met de Paris Proof benadering van DGBC en de uitwerking van het Klimaatakkoord. Maar hoe ziet die onderlinge relatie eruit? 

Op 7 juli organiseren DGBC en IVBN een kosteloos webinar voor de leden van IVBN en DGBC over de relatie en afstemming tussen Paris Proof en GRESB/ CREMM.  

Voor wie?
Exclusief voor IVBN-leden en DGBC-partners.


Duur
11.00 -12.00 uur 


Locatie 
Online in Microsoft Teams 


Aanmelden
Aanmelden kan hier. Na aanmelding ontvang je een aantal dagen voor aanvang de link naar het webinar. 


Onderwerpen

  • Hoe werken de methoden? 

  • Wat zijn de belangrijkste verschillen? 

  • Wat zijn ervaringen van beleggers met Paris Proof en CRREM? 

Met medewerking van 

  • Dirk Brounen, Professor of Real Estate at Tilburg University (TIAS Vastgoedlab)

  • Andy van den Dobbelsteen, Professor of Climate Design & Sustainability, TU Delft 

  • Mathieu Elshout, Senior Director Private Real Estate, PGGM 

  • Martin Mooij, programmamanager Paris Proof, DGBC 

Meer informatie

Tijdens het webinar kun je via de chat-functionaliteit live vragen stellen. 

Dit webinar wordt aangeboden door:


Martin Mooij

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met:

Martin Mooij