Wat betekent Whole Life Carbon voor jou? Introductie en Q&A

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

De bouwsector staat voor een grote verduurzamingsopgave. Die opgave gaat verder dan alleen het reduceren van operationele emissies, de CO2-uitstoot in de gebruiksfase. Ook het bouwproces en het materiaalgebruik veroorzaken CO2-impact. Om deze materiaalgebonden emissies mee te nemen is een nieuw perspectief nodig op hoe de bouwsector verduurzaamt. We noemen dat de Whole Life Carbon aanpak. DGBC organiseert eenmaal per maand een kleinschalige bijeenkomst met een introductie over Whole Life Carbon en voldoende ruimte om jouw vragen te stellen.

Gezamenlijke uitdaging

Tijdens de kleinschalige sessie gaan we in op de urgentie van CO2-reductie voor de Nederlandse gebouwde omgeving en het werken vanuit een carbonbudget. Ook de uitdagingen in de verschillende bouwopgaven en de huidige regelgeving in relatie tot operationele en materiaalgebonden emissies komen aan bod.

Laetitia Nossek, projectmanager circulariteit DGBC, zal beknopt het eerder gepubliceerde rekenprotocol en de roadmap op weg naar een CO2-neutrale bouwkolom toelichten. In deze roadmap staat een inventarisatie van waar we staan en de perspectieven per stakeholder om de beweging te maken naar een CO2-arme bouwsector.

Na deze introductie kan je jouw vragen stellen en zullen we met elkaar in gesprek gaan over de mogelijkheden voor jouw organisatie en projecten.

Sprekers

DGBC werkt voor deze opgave samen met een groep actieve Ambassadeurs die belangrijke functies bekleden in organisaties over de gehele bouwkolom, Samen bespreken we het juiste proces om nieuwe partijen aan te sluiten, onderwerpen te bediscussiëren en de weg naar een CO₂-neutrale bouwkolom verder uit te werken. Elke maand sluit één van deze ambassadeurs aan om te vertellen hoe zij hier in de praktijk mee werken.

Aanmelden

Aanmelden kan via de inschrijfknop links. De sessie vindt online plaats in Zoom.

#BuildingLife

DGBC werkt met de World Green Building Council (WGBC) en diverse andere Europese Green Building Councils aan het project #BuildingLife. Het doel van de samenwerking is om op Europees vlak toe te werken naar een zogenaamde Whole Carbon Aanpak. Lees hier meer over deze Europese samenwerking.