Kennissessie Ontwerpen binnen het CO2-budget

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Wereldwijd moet de CO₂-uitstoot drastisch omlaag om de aarde niet te veel op te laten warmen en zo de Parijse klimaatdoelstellingen te halen. De hoeveelheid CO₂ die we tot 2050 nog in de atmosfeer mogen brengen is beperkt. Met dat potje in het achterhoofd, is het wel duidelijk dat de wereld op te grote voet leeft. We naderen de 1,5 graad opwarming, blijkt uit verschillende onderzoeken. De urgentie is groot. Een aanpak die laat zien hoe we binnen de klimaatopgave kunnen blijven als bouw- en vastgoedsector, is door een CO₂-budget te hanteren.

Rol van de ontwerper

De ontwerper heeft veel invloed op de duurzaamheid van de gebouwde omgeving. Een architect neemt tegenwoordig ook de CO₂-uitstoot mee in ontwerpbeslissingen. Daarom werken BNA en Dutch Green Building Council (DGBC) toe naar een serie informatieve sessies over de methodieken, doelstellingen en ontwerpprincipes, zodat iedere ontwerper vanuit zijn of haar rol tot de juiste sturing kan komen. 

BuildingLife: Whole Life Carbon Roadmap

De uitwerking van het CO₂-budget is een eyeopener. We moeten meer doen om de opwarming van de aarde af te remmen. DGBC zal dan ook steeds verder uitwerken hoe de gebouwde omgeving kan toewerken naar een werkelijke Paris Proof-gebouwde omgeving. Met aandacht voor operationele en materiaalgebonden emissies. Op 1 december 2020 is daarom met andere Green Building Councils uit de hele wereld het BuildingLife project gestart om tot zogenoemde Whole Life Carbon Roadmaps te komen. Dat project wordt gesteund door foundations van Laudes en IKEA. Een van de mogelijke voorstellen is het om de MPG aan te scherpen, met daarbij jaarlijks een CO₂-reductie van 4 procent. 

In deze kennissessie Ontwerpen binnen het CO2-budget nemen verschillende experts je mee op het gebied van CO₂-arm bouwen en krijg je voorbeeldprojecten te zien.

Sprekers

Laetitia Nossek, programmamanager - Dutch Green Building Council

Aanmelden

Wil je meedoen? Schrijf je in via de inschrijfknop links. Maak eenvoudig een account aan en meld je gratis aan via de BNA Academie website. Deze kennissessie wordt in samenwerking met DGBC georganiseerd.

Tijd: 15.00 -16.30

Programma

Informatie volgt