Dag van de Circulariteit

Het uitgangspunt van de Dag van de Circulariteit is dat we met zijn allen laten zien hoe duurzaamheid past in ons dagelijks leven. En dat het ook écht mogelijk is.

In de vastgoedwereld is duurzaamheid inmiddels niet meer weg te denken bij het (her)ontwikkelen van vastgoed. Dat circulair bouwen de oplossing is voor de grondstoffenschaarste, daarvan is iedereen inmiddels overtuigd. Maar wat betekent circulair bouwen? Hoe maken we circulair bouwen praktisch? Hoe stellen we de juiste circulaire uitvraag aan de markt? Hoe maak je circulariteit meetbaar? En wat is de impact van circulariteit op bouw- en investeringskosten? 

Alba Concepts deelt haar kennis over circulariteit delen het hele jaar door. Ook op 10 oktober zijn zij te vinden op diverse podia, bij debatten en workshops waarbij zij antwoord geven op bovenstaande vragen die leven in de markt.

Bekijk hier het volledige programma op de website van Alba Concepts

Het debatcafé in de Mengfabriek

Op 10 oktober 2019, Dag van de Duurzaamheid, is Woud Jansen één van de gastsprekers van het debatcafé in Den Bosch. Wil je meepraten over circulair bouwen? Meld je dan hier aan.  

Circulariteit in de bouw, een meetbaar doel?

Ja! Het gaat uiteindelijk om het formuleren van de juiste uitvraag. Dat vraagt een visie op wat je wil bereiken. Wat is dat bij circulariteit? Hoe doe je dat? Hoe behaal je het gewenste resultaat? Wouter licht het toe tijdens het seminar Duurzaam inkopen & aanbesteden. Lees hier meer. 

Hilversum100 viert Dag van de Duurzaamheid

Een feestelijke middag die geheel in het teken van het verduurzamen van Hilversum staat. Als inwoner van Hilversum en omdat Jim Teunizen de Hilversumse samenleving in beweging wil zetten, is hij nauw betrokken bij de Hilversum100. Lees hier meer. 

Circulair heeft de toekomst

Plekken creëren waar mensen willen zijn. Dat is de drijfveer van Heembouw. Op de Dag van de Duurzaamheid, organiseert Heembouw masterclasses voor haar relaties. Jim verzorgt de masterclass: Het circulair DC, de ontwikkeling van een 100% circulair distributiecentrum. Lees hier meer. 

Workshop Circulariteit voor Nyenrode Business Universiteit

Alba Concepts verzorgt op de Dag van de Duurzaamheid een workshop over Circulariteit voor de Nyenrode Business Universiteit te Breukelen voor commercieel taxateurs. Lees hier meer.