Conferentie Circulair bouwen aan morgen

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Het is tijd dat we circulair bouwen daadwerkelijk in de sector verankeren. Op donderdag 7 december laat DGBC samen met Transitieteam Circulaire Bouweconomie, Platform CB'23, City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen, Cirkelstad, Lente-akkoord 2.0, De Bouwcampus, Klimaatneutrale en Circulaire Infra (KCI) en TKI Bouw en Techniek zien hoe we dat samen vormgeven. In de Rijtuigenloods houden we een spetterende en inspirerende bijeenkomst over circulair bouwen voor iedereen die actief is in de bouwsector. Of je nu inspiratie komt opdoen, een geweldig idee komt brengen, mee wilt denken of netwerken. Het kan allemaal!  

Tijd voor actie 

In 2030 moet de mijlpaal - 50% circulair – zijn bereikt. We hebben nog maar zes jaar om dat te realiseren. Tijd voor actie en om samen op weg te gaan! Heb jij een idee om circulair bouwen echt een stap verder te brengen? Pitch dan jouw aanpak samen met de andere deelnemers in één van de deelsessies en wie weet kun jij daar met onze hulp in 2024 wel direct mee aan de slag. Inschrijven voor de deelsessies kan op een later moment. 

Programma 

12.15 - 12.45 uur Inloop met een gezonde snack
12.45 - 13.40 uur

Opening door dagvoorzitter Vincent Gruis 

De oplevering van het ‘basiskamp’ met een kort debat over ‘Hoe trekken we door naar 2030? 

13.40 - 14.00 uur  Pauze
14.00– 15.30 uur 

Deelsessies gericht op activeren, zoals ‘Zo maken we installaties versneld circulair’

Hoe maken we installaties sneller circulair? Vanuit verschillende hoeken en op meerdere vlakken wordt gewerkt aan dit vraagstuk. Vaak op een eigen wijze of meteen eigen focus. Techniek Nederland, TVVL en DGBC slaan daarom de handen ineen en organiseren dit najaar vier expertsessies met als doel om de transitie naar een circulaire installatiebranche te versnellen. Welke mooie initiatieven zijn er al? Welke kansen en belemmeringen zijn er? En wat zijn de belangrijkste vervolgstappen voor de komende jaren en wie hebben we nodig om die te zetten? De resultaten uit de expertsessies vormen de basis voor een actie-agenda voor de hele branche die de tijdens de deelsessie wordt gepresenteerd. 

Tijdens andere deelsessies maak je kennis met nieuwe oplossingen en praktijkvoorbeelden voor marktontwikkeling. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn opschaling, harmonisatie, hergebruik, renoveren, biobased bouwen en circulaire infrastructuur. 

Hoe kunnen we bedrijven verleiden om een concrete stap te zetten? Dit is de plek waar we samen nieuwe ideeën genereren. En waar je dus ook eventueel jouw idee kunt pitchen. In elke activatiesessie kiezen de deelnemers één idee om te pitchen op het hoofdpodium. 

15.30 - 15.50 uur 

Pauze 
15.50 - 16.20 uur 

Op weg naar 2030 

Welke stappen zetten we en hoe zien de komende jaren eruit? Maar vooral: welk deelnemersidee om de bouwsector circulair te maken spreekt het meeste aan? Een panel deskundigen, onder wie Annemarie van Doorn (algemeen directeur van DGBC), en het publiek hakken de knoop door. Eén idee krijgt budget en begeleiding van RVO om dit te verwezenlijken. Zo start de realisatie ‘morgen’ al. Als vervolg van de conferentie verkennen we bovendien de kansen voor de andere deelnemersideeën. 

16.20 – 17.00 uur 

Japke D Bouma – goeroe, rockstar en kantooramazone 

Over wat taal kan doen in de transitie naar circulair bouwen

17.00 – 18.00 uur 

Borrel met hapjes 

En volop gelegenheid om na te praten én vervolgafspraken te maken 

Aanmelden 

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor de conferentie Circulair bouwen aan morgen. De standaard tickets zijn momenteel uitverkocht, maar je kunt je tot 30 november aanmelden voor de reservelijst via de inschrijfknop in het menu.