Nieuwe DGBC-partner stelt zich voor: Ausems Vastgoed

De nieuwe DGBC-partner Ausems Vastgoed is gespecialiseerd in vastgoedadvies en beheer. Jeroen Radsma MRICS, partner en adviseur: “Van origine zijn wij eigenlijk een ingenieursbureau. Techneuten met veel ervaring in het vastgoedbeheer. Daarnaast begeleiden wij ook partijen met het aan- en verkoopproces van hun vastgoed, waarbij we al onze kennis van vastgoedbeheer kunnen toepassen en waarbij duurzaamheid steeds belangrijker wordt.”

De afgelopen jaren is Ausems flink gegroeid. Waar Ausems eerst werkte voor particuliere beleggers en familiebedrijven werkt ze steeds vaker voor institutionele beleggers. En daarbij leggen zij steeds meer nadruk op duurzaamheid zoals ESG (Environmental, Social & Governance red.) en BREEAM-NL. Het bedrijf stelt technical due diligence rapporten (TDD) op, oftewel technische taxatierapporten.

Praktische adviezen

Radsma zegt: “We hebben laatst voor een buitenlandse investeerder de technische inspectie gedaan voor een woonboulevard. Daarbij hebben we advies gegeven op het gebied van de bouwkundige onderdelen en technische installaties. Daarbij leggen wij steeds meer de nadruk op verduurzaming en energiebesparing. Omdat we ook vastgoedbeheer doen, zorgen we voor praktische adviezen die direct doorgevoerd kunnen worden.”

Een ander voorbeeld dat Radsma geeft is: "Een belegger wilde een logistiek object kopen, maar de duurzaamheid van het gebouw en de installaties was daarbij doorslaggevend voor ze. Juist door een BREEAM-NL In-Use Quickscan naast het TDD te doen, hebben we ze inzicht kunnen geven waar de kansen liggen voor verduurzaming en het toevoegen van meerwaarde.”  

BREEAM-NL Experts

Volgens Radsma is partner worden van DGBC een logische stap. “Duurzaamheid is nu definitief geworteld in het vastgoedbeheer en daarmee in de bedrijfsvoering en dienstenpakket van Ausems. We adviseren voor de aankomende 30 jaar, niet voor de snelle oplossing. Wij geloven dus ook dat als je iets doet, je het ook goed moet doen.” Ausems heeft daarnaast de ambitie om het Paris Proof Commitment te ondertekenen. 

Verder concludeert Radsma dat BREEAM-NL gemeengoed is geworden en dat er steeds meer vraag is vanuit de markt. Daarom is Ausems druk bezig met het vergroten van het aantal gecertificeerde BREEAM-NL Experts binnen het bedrijf, om zo aan de vraag te voldoen. Nu zijn er twee experts werkzaam bij Ausems Vastgoed, maar ze zien in de toekomst dat een groter deel van de werknemers hierin gespecialiseerd zijn.

Het nieuwe kantoor

Duurzaamheid is ook een leidend criterium bij het vinden van nieuwe huisvesting. “We huren twee kantoren, één in Den Bosch en één in Arnhem, beide in mooie historische kantoorvilla’s. Waarbij het kantoor in Den Bosch al is verduurzaamd, is het monumentale gebouw in Arnhem helaas niet duurzaam genoeg. Naast de vraag naar grotere kantoorruimte waren we op zoek naar nieuwe huisvesting die wel aan de BREEAM-NL eisen voldoet. Natuurlijk inclusief goede bereikbaarheid met het OV en andere faciliteiten. Als huurder is dit best een zoektocht.” 

Over de toekomst van Ausems Vastgoed zegt Radsma tot besluit: “Het bedrijf maakt een gezonde groei door. Onze klanten zijn enthousiast en erg te spreken over onze kwaliteit en werkwijze. We gaan daarom op zeer korte termijn een aantal nieuwe diensten aanbieden om zo de groeitrend door te kunnen zetten.”
 

DGBC-partners

Ausems Vastgoed BV

Gerelateerd

Wethouder Zeegers Rotterdam: ‘Vaart zetten achter duurzaam bouwen’

Schiehaven Noord in Rotterdam wordt eerste Paris Proof-tuin

Wat is BREEAM-NL en hoe werkt de certificeringsmethode? Leer alles tijdens onze trainingen!

Wat is BREEAM-NL en hoe werkt de certificeringsmethode? Leer alles tijdens onze trainingen!

De route naar Paris Proof, oftewel CO2-neutraal, vastgoed is voor beleggers en vastgoedeigenaren een noodzakelijke reis geworden.

De route voor bestaand vastgoed naar Paris Proof met een integrale CO2-aanpak