Whitepaper beantwoordt veel vragen over EU Taxonomie

“Verdiep je in de EU Taxonomie. Verzamel informatie over je vastgoedportefeuille en andere investeringen. Stel een strategie op om te vergroenen. Wacht niet af!” Dat zijn een paar van de adviezen uit de nieuwe DGBC Whitepaper over de EU Taxonomie en de consequenties voor de bouw- en vastgoedsector. Deze nieuwe classificatie roept nog veel vraagtekens op.  

DGBC zet daarom de antwoorden in handzaam formaat bij elkaar in de whitepaper. Ook op de basale vraag waar die Taxonomie nou over gaat: ze beslaat de volle breedte van de economie, van landbouw tot de energiesector en de industrie. De bouw- en vastgoedsector worden hierin dus ook meegenomen.  

Download de whitepaper

Alle activiteiten 

Financiers van (commercieel) vastgoed, hypotheekverstrekkers, grote institutionele en particuliere beleggers en grote vastgoedbedrijven krijgen er direct mee te maken, maar de hele bouw- en vastgoedsector zal er indirect gevolgen van ondervinden. Want de EU Taxonomie gaat over álle economische activiteiten, van aankoop tot renovatie of nieuwbouw en installatie. Al die activiteiten worden beoordeeld op hun effecten en bijdragen aan klimaat en ecologie, van luchtkwaliteit tot diepzee en circulariteit.  

“Laat je niet misleiden door het idee dat het een vrijblijvende oproep is voor alleen de ‘financials’”, waarschuwt senior projectmanager Peter Gabriels van DGBC. “Lees de whitepaper en blijf op de hoogte!” 

PROVADA

Wil je meer weten over de EU Taxonomie? Tijdens de PROVADA organiseert DGBC samen met Altera Vastgoed de sessie 'Nieuwe groene spelregels uit Europa die de vastgoedmarkt gaan veranderen'. De sessie vindt plaats op woensdag 15 juni van 13.00 uur - 13.45 uur.

Bekijk het programma

Gerelateerd

Openbare consultatie conceptleidraden Platform CB’23 gestart

Openbare consultatie conceptleidraden Platform CB’23 gestart

Nieuwe partner stelt zich voor: Folie Effect

Nieuwe partner stelt zich voor: Folie Effect

Merin met BREEAM-NL certificaten

Vijf keer BREEAM-NL Excellent certificering voor Merin