Whitepaper beantwoordt veel vragen over EU Taxonomie

“Verdiep je in de EU Taxonomie. Verzamel informatie over je vastgoedportefeuille en andere investeringen. Stel een strategie op om te vergroenen. Wacht niet af!” Dat zijn een paar van de adviezen uit de nieuwe DGBC Whitepaper over de EU Taxonomie en de consequenties voor de bouw- en vastgoedsector. Deze nieuwe classificatie roept nog veel vraagtekens op.  

DGBC zet daarom de antwoorden in handzaam formaat bij elkaar in de whitepaper. Ook op de basale vraag waar die Taxonomie nou over gaat: ze beslaat de volle breedte van de economie, van landbouw tot de energiesector en de industrie. De bouw- en vastgoedsector worden hierin dus ook meegenomen.  

Download de whitepaper

Alle activiteiten 

Financiers van (commercieel) vastgoed, hypotheekverstrekkers, grote institutionele en particuliere beleggers en grote vastgoedbedrijven krijgen er direct mee te maken, maar de hele bouw- en vastgoedsector zal er indirect gevolgen van ondervinden. Want de EU Taxonomie gaat over álle economische activiteiten, van aankoop tot renovatie of nieuwbouw en installatie. Al die activiteiten worden beoordeeld op hun effecten en bijdragen aan klimaat en ecologie, van luchtkwaliteit tot diepzee en circulariteit.  

“Laat je niet misleiden door het idee dat het een vrijblijvende oproep is voor alleen de ‘financials’”, waarschuwt senior projectmanager Peter Gabriels van DGBC. “Lees de whitepaper en blijf op de hoogte!” 


Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken