Whitepaper beantwoordt veel vragen over EU Taxonomie

“Verdiep je in de EU Taxonomie. Verzamel informatie over je vastgoedportefeuille en andere investeringen. Stel een strategie op om te vergroenen. Wacht niet af!” Dat zijn een paar van de adviezen uit de nieuwe DGBC Whitepaper over de EU Taxonomie en de consequenties voor de bouw- en vastgoedsector. Deze nieuwe classificatie roept nog veel vraagtekens op.  

DGBC zet daarom de antwoorden in handzaam formaat bij elkaar in de whitepaper. Ook op de basale vraag waar die Taxonomie nou over gaat: ze beslaat de volle breedte van de economie, van landbouw tot de energiesector en de industrie. De bouw- en vastgoedsector worden hierin dus ook meegenomen.  

Alle activiteiten 

Financiers van (commercieel) vastgoed, hypotheekverstrekkers, grote institutionele en particuliere beleggers en grote vastgoedbedrijven krijgen er direct mee te maken, maar de hele bouw- en vastgoedsector zal er indirect gevolgen van ondervinden. Want de EU Taxonomie gaat over álle economische activiteiten, van aankoop tot renovatie of nieuwbouw en installatie. Al die activiteiten worden beoordeeld op hun effecten en bijdragen aan klimaat en ecologie, van luchtkwaliteit tot diepzee en circulariteit.  

“Laat je niet misleiden door het idee dat het een vrijblijvende oproep is voor alleen de ‘financials’”, waarschuwt senior projectmanager Peter Gabriels van DGBC. “Lees de whitepaper en blijf op de hoogte!” 

Edit 23-05-2024: De whitepaper is vernieuwd, je kan de nieuwste versie hier downloaden. 

 

Gerelateerd

WEii-licentiehouders kunnen nu certificaat afgeven voor gebouwen

DGBC en TVVL reiken eerste licenties uit voor WEii-certificering

Framework for Climate Adaptive Buildings compleet: ‘Dit geeft gebouweigenaren handelingsperspectief’

Framework for Climate Adaptive Buildings compleet: ‘Dit geeft gebouweigenaren handelingsperspectief’

Presentatie leidende principes voor sociale duurzaamheid op Paris Proof Plein op PROVADA 2024

Alliantie Sociale Duurzaamheid lanceert leidende principes