Ondertekening Paris Proof Commitment tijdens Dutch Green Building Week

In navolging van The Net Zero Carbon Buildings Commitment van de World Green Building Council, zal DGBC tijdens de Dutch Green Building Week, het ‘Paris Proof Commitment’ met koplopers uit de bouw- en vastgoedsector ondertekenen. Het ‘Paris Proof’ Commitment betekent dat partijen zich verbinden aan de ambitieuze doelstelling het energieverbruik en de daarbij behorende CO2 emissies in de gebouwde omgeving gemiddeld met 2/3 te verlagen.

De Paris Proof aanpak is voor veel partijen in Nederland en ook voor meerdere landen in en buiten de  EU een inspiratie om de klimaatdoelen concreet te maken en leiderschap te tonen.
Tijdens de Dutch Green Building Week worden het commitment en de ondertekenaars in de vorm van een filmpje gepresenteerd aan Frans Timmermans (EU).

De partijen die gaan tekenen hebben Paris Proof als ambitie en geven hier al concreet vorm aan.  

De Paris Proof ambitie en de manier waarop de eigen organisatie hier concreet mee aan de slag gaat kent 5 stappen:

  1. Het onderschrijven van de Paris Proof Ambitie
  2. Het transparant zijn over het eigen energiegebruik en CO2-emissies
  3. Het realiseren van de Paris Proof Ambitie door het opstellen van routekaarten
  4. Het monitoren en rapporteren van de voortgang
  5. Het promoten van Paris Proof naar klanten, partners en sector

Ontwikkeld met koplopers

Het Paris Proof Commitment is ontwikkeld samen met Paris Proof Partners Arcadis, Bouwinvest, Croonwolter&dros, EDGE, ING REF, INNAX, Signify, TNO en Vattenfall. 


Ook meetekenen?

De organisaties die al zijn benaderd zijn actief binnen de programmaraad Paris Proof, in één van de werkgroepen of hebben eerder aangegeven, dat zij Paris Proof als ambitie hebben. 

Wij willen jouw organisatie ook graag uitnodigen om samen met deze partijen de Paris Proof ambitie te onderschrijven. Wil je meedoen en/of heb je vragen neem dan contact op met

Martin Mooij (m.mooij@dgbc.nl) of Eefje Stutvoet (e.stutvoet@dgbc.nl). Zij kunnen jou meer vertellen over het commitment en over de input die we nodig hebben voor de ondertekening.

Een later moment

Mocht de Dutch Green Building Week te vroeg komen om een commitment voor jouw organisatie af te geven? Het commitment blijft open voor ondertekening en zal op verschillende momenten en podia onder de aandacht worden gebracht.


Gerelateerd

Nationale SDG actiedagen gaan beginnen 

Nationale SDG actiedagen gaan beginnen 

Protocol materiaalgebonden emissies verbeterd 

Protocol materiaalgebonden emissies verbeterd 

Na noodhulp duurzaam doorpakken

Na noodhulp duurzaam doorpakken