Toekomstbouwers 2019/2020

Laten zien dat het verduurzamen wel kan, dat is groen leiderschap. Dat niet alleen DGBC daar zo over denkt, maar heel veel anderen ook, lees je in het magazine Toekomstbouwers. In ons magazine lees je verhalen van allerlei partijen die laten zien dat het wel kan: het verduurzamen van de gebouwde omgeving #hetkanwel.

Om gebouwen in Nederland nu al ambitieus te ‘vergroenen’, hebben we leiders met visie en lef nodig. Leiderschap die Jan Peter Balkenende veel om zich heen ziet, als hij de wereld over reist om de Sustainable Development Goals (SDG’s) onder de aandacht te brengen. Binnen Nederland nemen bijvoorbeeld professor Sustainable Building & Development Anke van Hal van Nyenrode Business Universiteit en Rijksbouwmeester Floris Alkemade de leiding door hun visie op Nederland in het land te verkondigen. Het zijn dan ook de hoofdpersonen in dit magazine, net als de vele ‘groene’ gebouwen die Nederland inmiddels heeft.

Duurzaam papier

Het verduurzamen van de gebouwde omgeving vraagt om een brede blik op het verduurzamingsvraagstuk in Nederland. Zo stelden wij onszelf de vraag: moet dit magazine nog op papier verschijnen? Het antwoord is ‘ja’, maar dan wel op duurzaam papier. Daarom is gekozen om Toekomstbouwers dit jaar zowel op papier als digitaal naar jou te sturen. Het magazine kan je online hier lezen. 

Wil je een of meerdere gedrukte versies van het magazine ontvangen? Stuur dan een mail naar info@dgbc.nl. 
 

Gerelateerd

Maarten Markus is manager duurzaamheid bij gebiedsontwikkelaar AM. We zetten in op het minimaliseren van de CO₂-uitstoot van gebouwen enerzijds en een positieve impact van het gebied anderzijds.

‘Door energieneutraal en biobased te bouwen kunnen we veranderen naar een klimaatpositieve sector’

Vastgoedorganisatie is een belangrijke speler op de Europese markt. Nienke Jacobs van de Nederlandse tak Dream Advisors aan het woord.

Maak kennis met onze nieuwe partner Dream Advisors

Marktpartijen met een WEii-licentie kunnen nu een een gecertificeerde WEii-score afgeven voor gebouwen.

WEii-certificering: hoe werkt dit?