BREEAM Magazine 2019

Circulariteit, gezondheid, klimaatadaptatie en Paris Proof zijn de vier thema's die centraal staan in het nieuwe BREEAM-NL magazine. Het is ook meteen een jubileumuitgave voor het 10 jarige bestaan van BREEAM-NL. Het blad is gelanceerd tijdens de derde editie van het Nationaal BREEAM Congres dat ook in het teken stond van die vier thema's. 

10 jaar BREEAM-NL

Dit jaar bestaat BREEAM-NL 10 jaar. In het magazine is daar dan ook royaal aandacht aan besteed. Zo is er een tijdlijn met mijlpalen in het blad terug te zien. Ook worden een aantal voorbeeldprojecten uitgelicht die de afgelopen jaren hoge ogen hebben gegooid met hun BREEAM-NL certificering. Zo vertelt Esther Wubben (foto cover), projectleider huisvesting van de Goede Doelen Loterijen, uitgebreid over de renovatie van het voormalige lelijke eendje op de Zuidas. 

Vier thema's

In het magazine komen vier thema’s aan bod die van grote invloed zijn op de gebouwde omgeving en andersom. Met de eerste van die vier thema’s - circulariteit - hebben we binnen BREEAM-NL de eerste grote stap gezet met het rapport ‘A Framework for Circular Buildings.’ Hierin is onderzocht hoe we circulariteit meetbaar kunnen maken en hoe we dit binnen BREEAM-NL kunnen integreren. En met de drie andere thema’s, CO2-reductie (Paris Proof), gezondheid en klimaatadaptatie, hebben we inmiddels ook de eerste meters gemaakt.

Gerelateerd

Terugblik op Routekaart Logistiek: ‘De kracht zit in de eenvoud’  

Terugblik op Routekaart Logistiek: ‘De kracht zit in de eenvoud’  

Nieuwe DGBC-partner stelt zich voor: SSW

Nieuwe DGBC-partner stelt zich voor: SSW

Energie besparen door te spelen

Energie besparen door te spelen