Page 149 - Bidbook
P. 149

            www.forbo.com/flooring/nl-nl/
      Mooi voor binnen,
goed voor buiten
   MARJOLEIN VAN GELDER
Programma Manager Duurzaamheid
Duurzaamheid is belangrijk voor Forbo. We zijn continu aan het kijken of er nog waarde kan worden gehaald uit onze afval- (of liever: rest-)stromen, willen in de toekomst nog meer snijafval terughalen en onderzoeken en implementeren strategieën voor het besparen van energie in onze processen. Ook gebruiken we in al onze Europese productielocaties groene energie. Al onze fabrieken zijn tevens ISO 14001 en SA 8000 gecertificeerd.
Onze Marmoleum vloeren, die al 120 jaar in de Zaanstreek worden gemaakt, bestaan voor 97% uit biobased ingrediënten en worden CO2-neutraal geproduceerd. Dat betekent dus
dat de natuurlijke ingrediënten meer CO2 opnemen dan dat
het productieproces van de vloer uitstoot. Forbo is tevens
hard bezig om Marmoleum volledig circulair te maken door
een biocomposiet te maken van oude linoleumvloeren. Ook verkennen we circulaire leasemodellen, waarbij Forbo eigenaar blijft van de vloer en werken we continu aan de verduurzaming van de ingrediënten van de vloeren.
Forbo denkt dat duurzame bouw verder gaat dan het skelet! Ook stoffering en interieur zijn belangrijke elementen van een duurzaam gebouw. Forbo wil hier als vloerenbedrijf dan ook een rol in spelen.
148 DGBC | Bidbook 2019
FORBO FLOORING
Leveranciers
   147   148   149   150   151