

Tijdens deze sessie delen Coen Hoogervorst (SPIE) en Olav Vijlbrief (TNO) hun ervaringen met de grootschalige implementatie van foutdetectie in de PULSE Core living lab.
De huidige foutdetectie-algoritmes in PULSE Core leveren al waardevolle inzichten op in meer dan 1000 gebouwen in Nederland. Toch is menselijke interpretatie nodig om de oorzaak van storingen te achterhalen en benodigde onderhoudsacties te ondernemen. Door diagnostiek toe te voegen aan foutdetectie kan een groot deel van de menselijke interpretatie worden geautomatiseerd: van dataverzameling tot onderhoudsactie. Daarom hebben TNO en SPIE binnen het B4B-project samengewerkt om de uitdagingen, schaalbaarheid en toegevoegde waarde van deze technologie te onderzoeken. De bevindingen en lessen uit dit traject worden tijdens het webinar gedeeld.
Vanuit het onderzoeksproject ‘Brains4Buildings’ worden regelmatig webinars met betrekking tot slimme gebouwen georganiseerd. De webinars richten zich op inhoudelijke wetenschappelijke en technologische onderwerpen en zijn gepresenteerd in het Engels.