>

Oxycom: efficiënt, betaalbaar en betrouwbaar

Tot voor kort was er geen betaalbare manier om industriële en commerciële gebouwen efficiënt en comfortabel te koelen en te ventileren. Warme en vochtige dagen leiden gemakkelijk tot algemeen ongemak, lage productiviteit en het niet naleven van arbeidsvoorschriften. Oxycom's IntrCooll verandert industriële en commerciële gebouwen in energie-efficiënte, productieve en gezonde ruimtes.

Koele en frisse lucht is van vitaal belang voor ons welzijn. Het waarborgen van voldoende en verse luchttoevoer is een ethische en wettelijke plicht voor eigenaren en exploitanten van gebouwen. De IntrCooll zorgt ervoor dat dit op een zeer betaalbare manier gebeurt. De IntrCooll® vereist zelfs lagere investeringskosten en garandeert 80% lagere operationele kosten in vergelijking met conventionele AC-oplossingen. Bovendien is Oxycom’s IntrCooll, de eerste indirecte / directe milieuvriendelijke verdampingskoeler, in staat om een ​​gezond en comfortabel klimaat te creëren en te behouden in grote gebouwen. In warme klimaten hebben andere technologieën vaak problemen om op een efficiënte manier koeling te leveren.
Oxycom's innovatieve IntrCooll-units kunnen probleemloos koele luchtstromen leveren met slechts 10% van het energieverbruik van conventionele AC-oplossingen. IntrCooll is beschikbaar in twee versies: IntrCooll Std. en IntrCooll Plus.

Duitsland

Een recent project dat we in Duitsland hebben gerealiseerd, betrof de installatie van 3 IntrCooll Plus-units voor koeling van een Bitcoin-mining datacenter. Dit is een peer-to-peer computerproces dat wordt gebruikt voor het beveiligen en verifiëren van bitcoin-transactiebetalingen van de ene gebruiker naar de andere op een gedecentraliseerd netwerk. Bitcoin mining omvat het toevoegen van bitcoin-transactiegegevens aan het wereldwijde grootboek van Bitcoin van transacties. Grote hoeveelheden computers zijn betrokken bij een Bitcoin Mining-proces. Om een ​​voorbeeld te geven, dit specifieke project omvat een ruimte van 35 m lang en 7 m breed, met ongeveer 1400 computers. Deze computers werken 24/7 en verbruiken ongeveer 1,24 MW elektriciteit, wat een zeer hoge interne warmtebelasting genereert. De warme lucht beïnvloedt de correcte werking van de computers en daarom is het noodzakelijk de ruimte te koelen.

Temperatuur

Oxycom's IntrCooll-units hielpen hen om de binnentemperatuur te regelen en verhoogden daardoor de werkefficiëntie van de toegewezen computers. Bovendien leverde de IntrCooll van Oxycom luchtfiltratie en overdruk, waardoor de gelaagdheid van stof in het datacenter tot een minimum werd beperkt, waardoor de goede werking van de computers werd gewaarborgd.

Keuze

Ze kozen voor Oxycom's IntrCooll omdat dit de enige efficiënte beschikbare oplossing was die hen kon helpen om te koelen tegen een laag energieverbruik. Ze zijn zeer tevreden over de koelefficiëntie van de lntrCooll Plus - ze kunnen de ruimtetemperatuur onder controle houden met een zeer laag elektriciteitsverbruik. Oxycom heeft dit project samen met een van de Duitse partners gerealiseerd: Aerwin GmbH & Co. KG. Via rekenmodellen bewees Aerwin GmbH de operationele voordelen van de IntrCooll-oplossing. Het financiële rendement van de investering binnen 3 jaar in combinatie met de operationele en personeelsvoordelen, die Oxycom's oplossing bood, was een makkelijk beslissing.

DGBC-partners

Oxycom

Gerelateerd

Roep om datadirigent voor circulaire installaties

Roep om datadirigent voor circulaire installaties

Aandacht voor CO₂-neutrale gebouwde omgeving internationale Klimaattop (COP28) 

Aandacht voor CO₂-neutrale gebouwde omgeving internationale Klimaattop (COP28) 

Versie 3.0 van het WEii-protocol live

Versie 3.0 van het WEii-protocol live