Opnieuw Nederlands succes bij internationale BREEAM Awards

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: Nederlandse prijswinnaars tijdens de internationale BREEAM Awards. De winnaars werden dit jaar weer live bekend gemaakt in London.

Nieuwe CollectieCentrum

Zo sleepte Stichting Rijksmuseum een award in de wacht voor het nieuwe CollectieCentrum Nederland (CC NL). Het gebouw werd door de jury geprezen omdat duurzaamheid van het begin van het project een van de belangrijkste aandachtspunten was. De jury noemt CC NL een voorbeeld van duurzaam collectiebeheer op basis van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen. CC NL won de BREEAM Award in de categorie Public Sector Project – Post Construction Award. CC NL biedt onderdak aan de collecties van het Nederlands Openluchtmuseum, Paleis het Loo, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Rijksmuseum.

Hoogvliet Distributiecentrum

Naast het CollectieCentrum viel ook het Hoogvliet Distributiecentrum in de prijzen. Het distributiecentrum werd beloond met de Post-Construction Award in de categorie Commercial Project en won daarnaast de Your BREEAM Award, de jaarlijks publieksprijs. Dat het distributiecentrum opviel is op zich niet verrassend, een voorbeeld voor moderne distributiecentra met alle voorzieningen onder een dak. Daarnaast was er een speciale vermelding voor runner up Vrieshuis Aviko Steenbergen.

Feestje

Bij dit Nederlandse succes bleef het niet in Londen. ASR Dutch Mobility Office Fund (a.s.r real estate) zag haar duurzaamheidsinspanningen beloond worden met een Award voor Responsible Investment Small Portfolio. En Albert-Jan Vermeulen en Jorg Boerma van MAT25 werden gekozen tot Assessoren van het Jaar.

Kijk hier voor meer informatie

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Dennis Hauer is architect en directeur bij Urban Climate Architects in Delft

‘Biobased gebouwen voelen beter, zijn gezonder, slaan CO2 op én zijn veel leuker om te ontwerpen’

Provincie Gelderland neemt voortrekkersrol in waterzuinige nieuwbouw

Koplopers waterzuinige nieuwbouw in Gelderland gaan het doen

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2