Nederlands bouwproject op virtuele expositie COP26

Bijzondere duurzame projecten zullen de komende 2 weken het middelpunt vormen van een virtual reality-expositie Build Better Now op de klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP26). Een van de projecten die is geselecteerd voor de expositie is het Nederlandse project: Bridges of Laminated Timber (BoLT) van Arup, Schaffitzel en Heijmans. Het concept omarmt de circulaire economie en richt zich op een CO2 reductie, lange levensduur, modulariteit en hergebruik. 

Build BetterNow

Build Better Now is een virtuele experience en serie events die een podium geven aan de meest innovatieve projecten over de gehele wereld op het gebied van biobased en natuurinclusief bouwen tot aan klimaatadapatie. 
De expositie zet in op bewustwording van de milieu impact van steden en gebouwen en biedt innovatieve en praktische oplossingen voor zowel het reduceren van CO2-uitstoot als het aanpassen van gebouwen en gebieden aan de klimaatverandering.

Make Architect's 'The Fountain of Recovery', een duurzaam gerichte 360º-installatie, zal het middelpunt van de tentoonstelling vormen.

Andere projecten zijn onder meer een cultureel centrum in Zweden dat een van 's werelds hoogste houten gebouwen zal zijn; het grootste gecertificeerde Passivhaus-gebouw op het zuidelijk halfrond in Australië en de eerste 3D-geprinte duurzame huizen die volledig van onbewerkte klei zijn gemaakt.


Meer informatie

COP26 Built Environment Virtual Pavilion 1-12 November 2021: https://buildbetternow.co/

COP26: https://ukcop26.org/


Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken