Laat je inspireren door het nieuwe BREEAM-NL Magazine

Het nieuwe keurmerk voor nieuwbouwwoningen komt eraan en in het digitale BREEAM-NL Magazine bieden we vast een voorproefje en een artikel over hoe dit kan werken in de praktijk. Wist je dat BREEAM-NL ook helpt bij duurzame keuzes in je privéleven? Leonie de Boer van DGBC vertelt erover. Daarnaast ook veel aandacht voor andere aspecten van het keurmerk en de verschillende terreinen die het behelst.

Bekijk het magazine

De nieuwe richtlijn komt er volgend jaar, maar afgelopen jaar is het niet stil geweest rond BREEAM-NL. Zo hebben we een vergelijking gemaakt met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties en met de groene spelregels uit Europa, de EU Taxonomie. Verder is er in de bouw meer oog voor gezondheid. Met bouwbioloog Carla Rongen bespreken we de ingrediënten voor een gezonde stad.

Biodiversiteit

En iets wat daar nauw mee samenhangt is de biodiversiteit, want in een omgeving zonder groen voelen we ons minder prettig, met alle gevolgen voor onze gezondheid van dien. Daarom vind je in het magazine ook artikelen over het leven om ons heen, hoe we dat kunnen verbeteren en dat geldt ook voor het leven onder onze voeten, want daar begint het.

Natuurlijk ook veel aandacht voor de mensen die dagelijks met BREEAM-NL bezig zijn. De voorzitter van het College van Deskundigen bijvoorbeeld. Hij gaat in gesprek met zijn voorganger. De voorzitters van de adviesgroepen stellen zichzelf voor. En altijd al BREEAM-NL Assessor willen worden? Je bent van harte welkom. Oscar Elshout laat je zien wat hij bij een inspectie zoal tegenkomt en hoe het in zijn werk gaat.

Lees nu het online BREEAM-NL Magazine

BREEAM-NL Magazine 2022

SDG's

Logo voor Geen armoedeGeen armoede | Logo voor Geen hongerGeen honger | Logo voor Goede gezondheid en welzijnGoede gezondheid en welzijn | Logo voor Schoon water en sanitairSchoon water en sanitair | Logo voor Betaalbare en duurzame energieBetaalbare en duurzame energie | Logo voor Eerlijk werk en economische groeiEerlijk werk en economische groei | Logo voor Industrie, innovatie en infrastructuurIndustrie, innovatie en infrastructuur | Logo voor Duurzame steden en gemeenschappenDuurzame steden en gemeenschappen | Logo voor Verantwoorde consumptie en productieVerantwoorde consumptie en productie | Logo voor KlimaatactieKlimaatactie | Logo voor Leven in het waterLeven in het water | Logo voor Leven op het landLeven op het land

Gerelateerd

Woningen

Woningvoorraad doorgerekend: wat is er nodig voor Paris Proof?

Rondetafel circulair inspecteren november 2022

Rondetafelgesprek: haken en ogen aan circulaire inspectie

Controle van diepste kelder tot hoogste zonnepaneel

Controle van diepste kelder tot hoogste zonnepaneel