Koning heeft duurzame Unilever Foods Innovation Centre geopend

Op 6 december opende Koning Willem-Alexander het Unilever Foods Innovation Centre, Hive, op Wageningen Campus. Ruim 500 Unilever medewerkers werken hier samen aan gezonde en duurzame voedingsinnovaties. Het energieneutrale gebouw omvat naast kantoren diverse laboratoria, testkeukens en een mini-fabriek waarin nieuwe producten op kleine schaal worden ontwikkeld en getest.

De nieuwe onderzoeksfaciliteit voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen dankzij een geïntegreerde samenwerking met experts op het gebied van innovatieve architectuur, bouw en ontwikkeling: Dura Vermeer Bouw Hengelo, Paul de Ruiter Architects, adviesbureau DWA. Fokkema & Partners Architecten heeft voor Unilever het circulaire interieur ontworpen.

Door dit integrale design & build proces ontving het ontwerp de maximale duurzaamheidscertificering, BREEAM-NL Outstanding. Dit maakt het Foods Innovation Centre officieel tot het duurzaamste multifunctionele gebouw ter wereld.

Lees het hele, uitgebreide bericht op paulderuiter.nl

Foto boven: Ossip van Duivenbode

Gerelateerd

Whitepaper helpt architecten vroeg in het bouwtraject duurzame keuzes te maken

Duurzame keuzes architecten doorslaggevend in het ontwerpproces

Europees manifest voor een duurzame gebouwde omgeving 

Europees manifest voor een duurzame gebouwde omgeving 

Rijksinstituut voor ondernemend Nederland (RVO) en Topsector Energie organiseren een competitie voor innovaties die het netcongestieprobleem aanpakken.

Slimme oplossingen tegen netcongestie gezocht