Guido Weijers sluit openingscongres Dutch Green Building Week af

Het openingscongres van de Dutch Green Building Week wordt dit jaar door cabaretier Guido Weijers afgesloten. De bekende cabaretier is bekend van zijn oudejaarsconferences, maar heeft ook altijd veel aandacht gehad voor het klimaat. 

Met zijn werk als cabaretier is hij vooral grappenmaker. Hij zet zich actief in voor een betere wereld. Zo schreef hij ooit een open brief aan minister Wiebes. Daarin roept hij de minister op meer oog te hebben voor onze wereld. 

Natuur en grappen

Die aandacht voor de natuur kreeg Weijer al op vroege leeftijd. Een dierenarts als buurman en een vijver vol kikkervisjes openden zijn ogen voor de wereld om hem heen. Die aandacht heeft hij vastgehouden: "De planeet heeft ons niet nodig, wij hebben de planeet nodig."

Die planeet stond dan ook centraal in zijn brief aan de minister. De enige zekerheid die we volgens hem hebben, is onze planeet. Daarom nodigde hij de minister uit om daar iets aan te doen. Weijers schroomt dus niet om uit zijn rol als grappenmaker te stappen en de politiek een spiegel voor te houden. Die spiegel zal hij jou als bezoeker van het congres ook voorhouden, met zijn masterclass "Geluk". 

Openingscongres bijwonen

Onder anderen Mathijs Bouman (journalist en econoom), Sandra Phlippen (Hoofd Economisch Bureau Nederland ABN AMRO) en Boudewijn Poelmann (oprichter Goede Doelen Loterijen) leveren ook een bijdrage aan het programma. Lees hier meer over deze sprekers

Klik hier voor meer informatie en het aanmelden voor het Openingscongres. 


Gerelateerd

‘We bouwen nu hét probleem van de toekomst’

‘We bouwen nu hét probleem van de toekomst’

‘Behoefte aan eenduidig framework voor klimaatadaptieve gebouwen’

‘Behoefte aan eenduidig framework voor klimaatadaptieve gebouwen’

Eerste tool van Masterplan Ventilatie: Quickscan COVID-19 en ventilatie in kantoren

Eerste tool van Masterplan Ventilatie: Quickscan COVID-19 en ventilatie in kantoren