Gamen voor energiebesparing

Energie besparen kan makkelijker en leuker met een game speciaal voor utiliteitsgebouwen en bedrijventerreinen. Daarin maak je kennis met bestaande instrumenten, zoals het EnergieKompas en de Werkelijke Energie intensiteit indicator (WEii). Samen met je team ga je aan de slag met concrete acties om het werkelijk energiegebruik te verminderen, speel je tegen teams uit het hele land en maak je kans op prijzen. 

De Energie Bespaar Game @ Werk is een initiatief van Gideon, een beweging met verschillende partijen die verandering in de bouwwereld wil krijgen, en ontwikkeld door SlimRenoveren, Gebouwinzicht en The 2B Collective van Yvette Watson (Phi Factory), voorzitter van de DGBC-werkgroep Paris Proof Kantoren.  

Game over gebouw en bedrijventerrein 

In de online game gaat ieder team aan de slag met wekelijkse ‘challenges’. Onderwerpen die daarbij aan bod komen, zijn bijvoorbeeld inzicht in het werkelijk energiegebruik, bestaande instrumenten, wet- en regelgeving, installaties, het maken van een stappenplan en samenwerking. In totaal zijn er zes challenges die een halfuur tot een uur duren. Na zes speelweken heb je meer kennis over de energietransitie en weet je hoe je effectief energie bespaart in jouw gebouw of op jouw bedrijventerrein. 

Speel mee 

De eerste ronde start op maandag 3 april en inschrijven kan tot maandag 27 maart. Deelname aan deze ronde is gratis door een subsidie vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken. Meespelen? Schrijf je hier in

Professionals

Yvette Watson

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen