Fosbit en Chess lanceren totaaloplossing voor parkeergarages

De Nederlandse bedrijven Fosbit en Chess lanceren een nieuw totaalconcept om parkeergarages slimmer en efficiënter te maken door de kosten van energie verbruik, onderhoud en beheer sterk te reduceren. Parkeergarages staan over het algemeen 24 uur per dag aan. Verlichtingsinstallaties hebben hierdoor een zeer hoog verbruik en relatief korte levensduur. Door vernuftige technologie te combineren ontstaat er een duurzame slimme totaaloplossing. 

Door hoogwaardige verlichting te koppelen aan een slimme draadloze besturing ontstaat er een informatie-gedreven oplossing die ervoor zorgt dat verlichting alleen nog brandt wanneer dat nodig is. Hierdoor wordt een eenvoudig te beheren, onderhoudsvrije levensduur van meer dan 100.000 uur met een zeer laag energie verbruik realiteit. 

De LEDLease groep, het moederbedrijf achter Fosbit, had voor hun Light as a Service propositie een hoogwaardig armatuur nodig dat jarenlang volledig onderhoudsvrij kon blijven. Dit was het uitgangspunt in 2010 voor de ontwikkeling van het MIKA armatuur. Taeke Tromp, directeur bij Fosbit: “Bij de ontwikkeling is overal over nagedacht. Zo heeft het armatuur een slagvastheid van IK10, een beschermingsgraad IP65 en een evenwichtig lichtbeeld. De lange levensduur komt onder andere door een geoptimaliseerde koeling waardoor er jaren aan extra levensduur worden toegevoegd.” 

Chess is sinds 2003 de ontwerper van Mymesh; een veilig en draadloos lichtbesturings- en smart building managementsysteem voor veeleisende en professionele omgevingen. Een slimme parkeergarage combineert draadloze gebouw automatisering met business intelligence. Mymesh bestuurt de technische systemen en vergaard data voor verdere optimalisatie van een bedrijf of organisatie. 

Han Bak, directeur van Chess: “Slimme verlichting is slechts het begin. Met een goede draadloze-infrastructuur koppel je eenvoudig duizenden sensoren en actuatoren binnen één of meerdere locaties op een management dashboard. Hierdoor wordt vastgoedbeheer ineens zeer overzichtelijk. Duurzaamheid, Return on Investment (ROI) en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaan hand in hand. Alle armaturen worden gefabriceerd in een sociaal werkbedrijf met een grondige kwaliteitscontrole. Ook is er in de ontwerpfase rekening gehouden met het hergebruik van materialen. Met oog op circulariteit kunnen door slim ontwerp, de meeste onderdelen van een armatuur keer op keer gebruikt worden.

Het totaal concept wordt uitgebreid gepresenteerd tijdens de webinar “Een nieuwe kijk op parkeergarages” op 4 Juni. Je kunt je hier kosteloos inschrijven. 

DGBC-partners

Mymesh

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen