EDGE-hoofdkantoor ontvangt als eerste ter wereld hoogste WELL-certificering

Nadat EDGE het eerste Platinum WELL-certificaat van Nederland heeft ontvangen voor zijn gevierde EDGE Olympic gebouw, is het nu ook de eerste ter wereld dat een Platinum WELL-certificaat mag ontvangen voor het hoofdkantoor op de vierde verdieping. Daarmee heeft EDGE Olympic een wereldprimeur. Deze erkenning onderstreept de ambitie van de ontwikkelaar om een positieve impact te hebben op de gezondheid en het welzijn van mensen door middel van gebouwen.

Het International WELL Building Institute (IWBI) heeft EDGE de prestigieuze WELL V2-certificering toegekend voor zijn hoofdkantoor in Amsterdam, waar gezondheid en welzijn centraal staan. Tot de standaard behoren de volgende categorieën: lucht, water, voeding, licht, beweging, thermisch comfort, geluid, materialen en gemeenschap.

Het EDGE-hoofdkantoor

Het EDGE-hoofdkantoor is een duidelijk voorbeeld van de ambities die EDGE heeft op het gebied van gebouwen en ondersteunt daarbij de gebruiker op het gebied van gezondheid en welzijn. Het materiaal en interieur dat in het kantoor wordt gebruikt is zorgvuldig geselecteerd en voldoet aan de strikte VOC-normen van WELL maar ook aan de eigen duurzaamheidsambities van EDGE met betrekking tot circulariteit en duurzaamheid.

Om het welzijn van werknemers te verbeteren is het kantoor ontworpen met verschillende functies in gedachten: werkplekken die diverse soorten vergadertypes ondersteunen, open en gesloten werkplekken, akoestische en visuele privacy-schermen, een stilte-bibliotheek en afgesloten belruimtes. Ook het HR-beleid is afgestemd op de welzijnsvereisten. Denk hierbij aan stressverminderingsprogramma’s en minimale bereikbaarheid voor werknemers buiten kantooruren.  

Gezond werken

Gezond werken wordt geïntegreerd en geoptimaliseerd door het creëren van ergonomische werkplekken met zit-sta tafels en verstelbare stoelen en schermen. Gezond, biologisch en verantwoord voedsel is voor alle werknemers beschikbaar, inclusief alternatieve niet-zuivelproducten. Fysieke activiteit wordt gestimuleerd door een eigen fitnessruimte, bedrijfsfietsen, een open trappenhuis en loop-vergader mogelijkheden. Ook kunnen werknemers gratis een jaarlijkse gezondheidscheck laten uitvoeren met persoonlijke begeleiding en vervolgadvies.

Rustige werkomgeving

In het gebouw vinden werknemers een rustige werkomgeving, herstelruimtes, een meditatieruimte en een overvloed aan diverse planten. Daarnaast kunnen werknemers ook gebruikmaken van tweewekelijkse massages of zich opladen met een powernap in een hangmat. Alle werkplekken zijn goed verlicht door middel van daglicht via glazen gevels, glazen atriums en minimaal 500 lux plafondlampen. Een circadian lighting systeem biedt extra licht in de ruimtes waar minder daglicht aanwezig is. Een intelligente, digitale infrastructuur zorgt ervoor dat gebruikers volledige persoonlijke controle hebben over hun eigen omgeving en dat de omstandigheden op hun werkplek eenvoudig aan te passen zijn naar eigen wens. Te denken valt aan zaken als temperatuur en verlichting. Naast constante metingen door middel van sensoren die het binnenklimaat controleren, zorgen de jaarlijkse tevredenheidsonderzoeken onder werknemers ervoor dat EDGE gezondheids- en welzijnsmaatregelen in het kantoor continu kan optimaliseren.

"Ons hoofdkantoor toont aan dat we de werkplek van de toekomst kunnen bouwen door de mens centraal te stellen. Het gebouw stelt ons in staat om gezondheid en welzijn te optimaliseren en productiviteit te verhogen. We zijn meer dan trots dat onze inspanningen zijn beloond met de eerste WELL V2 Platinum Certificering ter wereld”, zegt Coen van Oostrom, oprichter en CEO van EDGE.

WELL Building Standard

Het International WELL Building Institute leidt de wereldwijde beweging die gebouwen transformeert tot plekken waar mensen tot bloei kunnen komen. De WELL Building Standard is gebaseerd op een holistisch beeld van gezondheid en welzijn, iets dat momenteel in 55 landen wordt nagestreefd. WELL is gebaseerd op onderzoek dat het verband aantoont tussen de gebouwen waar we 90 procent van onze tijd in doorbrengen en de gezondheids- en welzijns-impact op werknemers. Voor de toekenning van deze certificering heeft EDGE grondige testen ondergaan alsmede een laatste evaluatie door DGMR, een organisatie getraind door een extern WELL-certificeringsorgaan. Dit om er zeker van te zijn dat het hoofdkantoor van EDGE voldeed aan alle prestatievereisten.


Samenwerking

De realisatie van het gezonde kantoor is een gevolg van een samenwerking met meer dan twintig partijen, waaronder de zes DGBC-participanten FacilitylinQ, Fokkema & Partners Architecten, J.P. van Eesteren, Deerns Groep B.V., DGMR Bouw B.V. en EDGE Technologies zelf.

Workshop WELL

DGBC organiseert dit jaar een tweedaagse voorbereidingsworkshop op het WELL Exam. Klik hier voor meer informatie.


Gerelateerd

Nieuwe DGBC-partner stelt zich voor: ZJA

Nieuwe DGBC-partner stelt zich voor: ZJA

Minister Jetten neemt manifest ‘Sturen op werkelijk energiegebruik’ in ontvangst

Minister Jetten neemt manifest ‘Sturen op werkelijk energiegebruik’ in ontvangst