Dutch Green Building Council introduceert Badge of Recognition

Dutch Green Building Council introduceert de Badge of Recognition. Hiermee kan worden aangetoond dat software, diensten of producten zijn gecontroleerd door DGBC en aansluiten bij de BREEAM-NL systematiek. TEAM Live, de procestool van DGMR, is het eerste product dat deze Badge of Recognition heeft verworven. Deze is vandaag toegekend tijdens de Dutch Green Building Week.

Bij het ontwikkelen van duurzame projecten worden veel verschillende producten en diensten ingezet. Maar sluiten deze ook aan bij de BREEAM-NL systematiek? Dit wordt vanaf nu aantoonbaar door de introductie van de Badge of Recognition. Martin Mooij, hoofd Certificeren en Beheer van Dutch Green Building Council: “Op deze wijze nemen we verwarring weg over welke producten of diensten aansluiten bij BREEAM-NL. Daarnaast is het een erkenning voor kwaliteit.”

Audit en overeenkomst

Om in aanmerking te komen voor de Badge of Recognition dienen producenten, dienstverleners of leveranciers een aanvraag in bij Dutch Green Building Council. DGBC voert een audit uit en beoordeelt of het product of de dienst past bij de BREEAM-NL keurmerken. Bij bewezen bijdrage kan vervolgens de overeenkomst worden getekend.

Website

De organisatie mag de speciale badge in de communicatie gebruiken om aan te tonen dat hun product, dienst, tool of software erkend is door Dutch Green Building Council. Daarnaast krijgt het een plek op de BREEAM-NL website waar alle badges staan vermeld, inclusief een uitleg wat het betekent.

TEAM Live

TEAM Live heeft de eerste Badge of Recognition verworven. TEAM Live is een door DGMR Software ontwikkelde online procestool die helpt bij het reduceren van de kosten die komen kijken bij het doorlopen van het BREEAM-NL proces. TEAM Live is ontworpen voor en door BREEAM-NL Experts. Richard Schmidt, directeur DGMR Software: “Het aantonen en waarborgen van de duurzaamheidsambities van gebouwen vereist verregaande afstemming tussen de bouwpartners en de begeleidend BREEAM-NL Expert. Van experts binnen en buiten DGMR hebben wij daarom de vraag gekregen om een software-oplossing te ontwikkelen waarmee zij grip kunnen houden op het proces en beter kunnen communiceren met hun partners. Uit de eerste resultaten blijkt dat experts met TEAM Live tot zeker 20 procent kunnen besparen op tijd en kosten door beter procesmanagement. Wij zijn dan ook verheugd dat TEAM Live aansluit bij de behoefte van de markt en nu ook officieel erkend is door DGBC.

Meer weten?

Wilt u meer weten over DGBC Badge of Recognition? Informeer ernaar via secretariaat@dgbc.nl.

Gerelateerd

Nieuwe DGBC-partner stelt zich voor: ZJA

Nieuwe DGBC-partner stelt zich voor: ZJA

Minister Jetten neemt manifest ‘Sturen op werkelijk energiegebruik’ in ontvangst

Minister Jetten neemt manifest ‘Sturen op werkelijk energiegebruik’ in ontvangst