DGBW donderdag: Green Leadership Summit, Green Leader Award en meer

Op de voorlaatste dag van de Dutch Green Building Week staan ook dit jaar weer een flink aantal activiteiten op de het programma. Een overzicht van wat je kunt verwachten op donderdag 26 september:

Green Leadership Summit in samenwerking met Nyenrode - DGBC/Nyenrode 
DGBC organiseert in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit de vijfde editie van de Green Leadership Summit (GLS). De Summit vindt plaats in Utrecht en staat in het teken van de versnelde transitie naar een duurzame, circulaire en toekomstbestendige gebouwde omgeving en de fundamentele verandering in leiderschap die hiervoor nodig. Onder andere voormalig minister-president Jan Peter Balkenende, Anke van Hal en Rijksbouwmeester Floris Alkemade leveren een inhoudelijke bijdrage aan het programma.

Workshop Energieopslag – StoredEnergy
StoredEnergy is een onafhankelijk advies- en projectbureau dat de uitrol van energieopslag de energietransitie wil versnellen. Van veel verschillende partijen, zowel publiek als privaat, is er een groeiende vraag naar kennis en ervaring over de mogelijkheden van energieopslag in Nederland. Zij vertellen hier graag over en nemen iedereen mee in de huidige technologische ontwikkelingen, de kansen voor energieopslag en de voorwaarden die hieraan ten grondslag liggen.

Praktijkprogramma voor circulaire werklocaties – SADC
Tijdens deze ontbijtsessie laat SADC zien hoe circulair ontwikkelen te vertalen is naar werklocaties. Daarnaast is er een korte beschrijving van het praktijkprogramma voor circulaire gronduitgifte en worden twee praktijkvoorbeelden toegelicht.

Informatiemiddag 'Smart Buildings' – Chess
Bij Chess geloven ze, als ingenieurs in hart en nieren, dat technologie de wereld beter maakt. Chess heeft dan ook Mymesh ontwikkeld, een netwerk dat elke lamp, overal, kan verbinden, besturen en analyseren. Het resultaat is slimme verlichting voor elke professionele omgeving zodat verlichting alleen aan staat wanneer dat echt noodzakelijk is. Samen met partner Verosol wil Chess kennis delen met de rest van de wereld zodat de wereld samen duurzaam wordt. Tijdens deze bijeenkomst krijg je de laatste inzichten in slimme zonwering en slimme gebouwen.

Inspiratiebijeenkomst circulair, gezond en groen kantoorconcept – Hevo
Hoe ontwikkel je een inspirerend, gezond, groen en circulair werkconcept voor jouw organisatie, waarin mensen goed kunnen (samen)werken en graag verblijven? Vier inspirerende sprekers vertellen je hier graag over naar aanleiding van de ervaringen bij het net in gebruik genomen kantoor voor projectontwikkelaar Synchroon.

DGBC Galadiner met uitreiking Green Leader Award 2019 - DGBC ism PROVADA en PropertyNL
DGBC organiseert een exclusief galadiner ter gelegenheid van de Dutch Green Building Week 2019. Tijdens de avond wordt de Green Leader Award 2019 uitgereikt.

De genomineerden zijn op 2 september door de jury bekend gemaakt. Dit zijn:

  • Clemens Brenninkmeijer – Head of Sustainable Business Operations Redevco
  • Fiona van ’t Hullenaar - Directeur Vastgoed & Campus Universiteit Utrecht
  • Jos Klanderman - Managing Director Dokvast B.V.
  • Marieke van Doorninck – Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid Gemeente Amsterdam
  • Marjan Minnesma – Directeur Urgenda
  • Michel Baars – Directeur New Horizon Urban Mining
  • Paul de Ruiter – Architect/Eigenaar Paul de Ruiter Architects

Gerelateerd

Nieuw perspectief op verduurzamingsopgave in Position Paper Whole Life Carbon

Nieuw perspectief op verduurzamingsopgave in Position Paper Whole Life Carbon

'Niet minder slecht, maar beter'

'Niet minder slecht, maar beter'

Met zon op daken kunnen bestaande logistieke gebouwen meer dan half miljoen huishoudens van stroom voorzien

Met zon op daken kunnen bestaande logistieke gebouwen meer dan half miljoen huishoudens van stroom voorzien