DGBC verwelkomt ‘koele’ participant Oxycom

Oxycom ontwikkelt en produceert oplossingen voor het ventileren en (voor)koelen van industriële en commerciële gebouwen. De systemen van Oxycom werken op basis van verdampingskoeling waarmee, door middel van water, de lucht op een zeer duurzame manier wordt gekoeld.

Een duurzame manier van ventileren en koelen en daarom sluit Oxycom zich als participant aan bij DGBC.

Fris en gezond

Raffaela Cerrato, marketingmanager van Oxycom, vertelt over de systemen van het Overijsselse bedrijf: “Koude lucht gebruiken we in onze PreCooll-systemen om bestaande en nieuwe koelsystemen te optimaliseren en energiezuiniger te maken. Daarnaast, kunnen we met de IntrCooll, door alle seizoenen heen, een natuurlijk, fris en gezond binnenklimaat creëren zodat mensen zich beter voelen en beter presteren. We bieden de installateur een totaalpakket, inclusief ontwerp- en calculatietools; dit alles met een zeer laag energieverbruik en minimaal onderhoud.” 

Paris Proof

En echt bijzonder wordt het als Cerrato vertelt over hoe duurzaamheid in het DNA zit van Oxycom. “Onze ventilatie en koeling oplossingen leveren een gezond en fris binnenklimaat. Daarnaast verbruiken ze slechts 10 procent van de energie van conventionele airconditioningsystemen en werken alleen op basis van water (HFK-vrij). Hiermee zijn onze units volledig Paris Proof.”

Klimaatopgave

Het zijn dat soort ontwikkelingen waarmee Cerrato verwacht dat Oxycom goed bij DGBC past. “Samen met andere participanten willen wij aan de meest urgente en omvangrijke klimaatopgave van Nederland werken: het verduurzamen van de gebouwde omgeving.”

DGBC-partners

Oxycom

Gerelateerd

Woningen

Woningvoorraad doorgerekend: wat is er nodig voor Paris Proof?

Rondetafel circulair inspecteren november 2022

Rondetafelgesprek: haken en ogen aan circulaire inspectie

Controle van diepste kelder tot hoogste zonnepaneel

Controle van diepste kelder tot hoogste zonnepaneel