DGBC levert bijdrage aan Climate Adaptation Summit

DGBC levert op maandag 25 januari 2021 een bijdrage aan de internationale Climate Adaptation Summit door digitaal een rondetafelgesprek te organiseren. De internationale top over klimaatverandering wordt aangevuld met een gesprek tussen Nederlandse klimaatadaptatie-experts en stakeholders. Het gesprek staat onder leiding van Jan Kadijk, kennis- en innovatiemanager van DGBC. 

De Climate Adaptation Summit wordt georganiseerd om leiders uit de hele wereld met elkaar te laten praten over de maatregelen tegen het veranderende klimaat. Deze summit zou eigenlijk in het najaar van 2020 plaatsvinden. Dat ging toen niet door wegens het coronavirus. Dat is nu ook de reden dat de bijeenkomst online zal plaatsvinden.

Toch kan de top rekenen op een indrukwekkende lijst deelnemers, van de president van Indonesië tot de secretaris-generaal van de VN en van de presidenten van onder meer Rwanda, Chili en Senegal tot de premiers van Vietnam en Bangladesh. Ook Europese leiders zullen online inchecken, zo worden er bijdragen verwacht van Angela Merkel, Emmanuel Macron , Boris Johnson en demissionar minister-president Mark Rutte. 

Actie en daartoe beschikbaar gestelde financiën door de wereldwijde politiek zijn hard nodig. Vrijdag verscheen op nos.nl een alarmerend artikel over de groeiende problemen door klimaatverandering. Er is veel meer geld nodig om landen en gemeenschappen aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering. Het bedrag dat landen er wereldwijd voor uittrekken zal moeten vervijf- tot vertienvoudigen tot maximaal 300 miljard dollar. Dat staat in het rapport State and Trends in Adaptation van het klimaatinstituut Global Center on Adaptation (GCA).

Bijdrage van DGBC

DGBC organiseert speciaal voor de Climate Adaptation Summit een bijeenkomst met verschillende stakeholders en experts op het gebied van klimaatadaptatie. Daarin wordt gesproken waarom klimaatadaptatie nu zo belangrijk is, hoe het inmiddels meerdere thema's raakt en hoe verschillende partijen klimaatadaptieve maatregelen al in de praktijk brengen. Aan het gesprek nemen deel: Martijn Vlasveld (CBRE Global Investors), Liesbeth van Tongeren (wethouder duurzaamheid en energietransitie van Den Haag, haar collega Wiebke Klemm (beleidsadviseur duurzaamheid), Stephan de Bie (Vesteda), Aad Jansen (Aberdeen Standard Investments), Bernardo Korenberg (Bouwinvest), Elise van Herwaarden (a.s.r. real estate), Dennis van der Stoop (NSI) en Henny van Woerkom (CBRE). Dit gesprek is binnenkort op dgbc.nl en YouTube terug te zien. 

Gerelateerd

Whitepaper helpt architecten vroeg in het bouwtraject duurzame keuzes te maken

Duurzame keuzes architecten doorslaggevend in het ontwerpproces

Europees manifest voor een duurzame gebouwde omgeving 

Europees manifest voor een duurzame gebouwde omgeving 

Rijksinstituut voor ondernemend Nederland (RVO) en Topsector Energie organiseren een competitie voor innovaties die het netcongestieprobleem aanpakken.

Slimme oplossingen tegen netcongestie gezocht