Bouwinvest Retail Fund en Albert Heijn werken samen aan duurzame doelen

DGBC-participanten het Bouwinvest Retail Fund en Albert Heijn hebben een huurovereenkomst gesloten voor het gebruik van zonnepanelen. Dit is het eerste resultaat uit gesprekken tussen beide partijen, waarin ze nagaan op welke wijze ze elkaar kunnen helpen bij het realiseren van de eigen duurzaamheidsdoelstellingen. 

Zelden worden daken van winkelcentra benut wanneer een huurder en verhuurder moeten samenwerken. Daardoor wordt de potentie voor duurzame energieopwekking op de grote oppervlakten van winkelcentra niet benut. Albert Heijn en Bouwinvest zijn er in geslaagd om voor de vestiging Molenhoek in Rosmalen over de praktische, technische, fiscale en commerciële obstakels heen te stappen. Er ligt nu een overeenkomst die bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen van beide partijen. Deze kennis kan worden benut voor cases in andere winkelcentra. Colin Boelhouwer, Director Dutch Retail Investments bij Bouwinvest, is blij met de samenwerking: "In Albert Heijn vinden wij een partner om concrete stappen te zetten in de verduurzaming van onze portefeuille. Met deze overeenkomst kunnen we zowel het winkelcentrum verduurzamen als tegemoet komen aan de wensen van onze huurders.’

Praktische uitwerking

Bouwinvest verhuurt de panelen aan Albert Heijn en ontvangt daarvoor een vaste huurprijs. Als eigenaar is Bouwinvest verantwoordelijk voor de installatie en het onderhoud. De panelen worden rechtstreeks op de elektriciteitsvoorziening van Albert Heijn aangesloten. De zonnepanelen worden begin 2019 geplaatst op de Albert Heijn vestiging in winkelcentrum Molenhoek in Rosmalen. De supermarktketen is daar blij mee, vertelt Anneke de Vries, SVP Albert Heijn Real Estate & Construction en Franchise: "Albert Heijn ziet dit als een opmaat voor verdere verduurzaming van de portefeuille. We grijpen de kansen aan om de winkels te verduurzamen en zoeken daarbij graag de samenwerking met verhuurders. Om de Paris Proof doelstellingen te halen zullen we moeten samenwerken."

Verantwoord beleggen

Bouwinvest Real Estate Investors werkt samen met ontwikkelaars, bouwers, gemeenten en huurders aan het verduurzamen van de beleggingen. Deze overeenkomst is een mooi resultaat van zo’n samenwerking. Het draagt bij aan de ambitie om in 2021 minimaal 75 procent van het totaal belegd vermogen bovengemiddeld duurzaam belegd te hebben (GRESB 4 en 5 sterren).

Gerelateerd

DGBC vertaalt maatschappelijke missie naar aangescherpt MVO-beleid

DGBC vertaalt maatschappelijke missie naar aangescherpt MVO-beleid

500 nestkasten voor vogels en vleermuizen in nieuwbouwwijk Berckelbosch Eindhoven

500 nestkasten voor vogels en vleermuizen in nieuwbouwwijk Berckelbosch Eindhoven

'Vestigingen laten overschakelen op ledverlichting had gisteren al gekund'

'Vestigingen laten overschakelen op ledverlichting had gisteren al gekund'