Alle activiteiten van vrijdag in de Dutch Green Building Week

Ook op de laatste dag van de Dutch Green Building Week hoef je je niet te vervelen, met drie mooie activiteiten op het programma. 

Bekijk hier het overzicht van vrijdag 27 september:

Cradle to Cradle café - Welzijn op de werkvloer - Ahrend, Mosa, QbiQ en Tarkett
Al tien jaar lang organiseren Ahrend, Mosa, QbiQ en Tarkett vier Cradle to Cradle Cafés per jaar. Tijdens de miniseminars delen experts op het gebied van duurzaamheid en circulariteit hun kennis met geïnteresseerden en komen architecten aan het woord over de meest duurzame en circulaire projecten van Nederland.

Bijeenkomst Klimaatakkoord Rotterdam - Gemeente Rotterdam
Op 10 mei vond in groot gezelschap de aftrap van de Rotterdamse Klimaat Alliantie plaats. De afgelopen maanden hebben meer dan 100 bedrijven en maatschappelijke organisaties via de vijf klimaattafels hard gewerkt aan ideeën voor een Rotterdams Klimaatakkoord. De gemeente Rotterdam deelt de opbrengsten op vrijdag 27 september in de Maassilo.

Masterclass stad x klimaat - het gebouw als watermachine - TU Delft/BNA Onderzoek
Hoe kunnen we de omvangrijke 20e eeuwse sociale woningvoorraad klimaatbestendig te maken? Wat is daarbij in extreem verharde stedelijke omgevingen de rol van het gebouw? Deze masterclass is bedoeld als input voor de ontwerpteams die werken aan ‘Stad x klimaat’, maar is openbaar toegankelijk voor de kennisnetwerken rondom het vraagstuk van klimaatadaptatie en voor overige geïnteresseerden. 

Gerelateerd

De route naar Paris Proof, oftewel CO2-neutraal, vastgoed is voor beleggers en vastgoedeigenaren een noodzakelijke reis geworden.

De route voor bestaand vastgoed naar Paris Proof met een integrale CO2-aanpak

Het nieuwe kabinet handhaaft de EU-doelen. Dit is niet de versnelling die we zouden willen.

DGBC over regeerakkoord 2024: ‘Duurzame ambitie zal van de markt moeten komen’

Nationale SDG rapportage

Nationale SDG Rapportage roept op tot samenwerking en scherpe toekomstvisie